Ο καιρός μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο: Ισχυροί άνεμοι και ''πεσμένες'' θερμοκρασίες - Νέα βελτίωση από τη νέα εβδομάδα

1

 

    Αλλαγή παρουσίασε το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ώρες στην Αττική, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή πτώση, τους ανέμους να εντείνονται και τις αραιές νεφώσεις να δίνουν τοπικά λίγες ψιχάλες. Αυτό βέβαια είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά φέτος, όπου όλοι μας δοκιμαστήκαμε αρκετά με καύσωνες διαρκείας και ξηρασία. Το ερώτημα που προκύπτει ωστόσο, είναι το πώς αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ημέρες, καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν από τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού. 

    Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις:

    Αρχικά, σήμερα Παρασκευή περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με εναλλαγές συννεφιάς, άλλοτε πυκνότερης και άλλοτε αραιότερης. Η θερμοκρασία σε ήπια επίπεδα, θα παραμένει στους 32-33 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση που τοπικά ενδεχομένως να αγγίζει τα 5-6 μποφόρ. Μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα εμφανίζεται για τις απογευματινές ώρες, ενώ οι θερμοκρασίες στα παραθαλάσσια τμήματα της πρωτεύουσας δε θα ξεπερνούν -αργά το μεσημέρι- τους 30 βαθμούς κελσίου.

     Το Σαββατοκύριακο τώρα, σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, φαίνεται πως ο καιρός θα είναι γενικά ηλιόλουστος. Οι θερμοκρασίες θα παραμένουν στους 32-34 βαθμούς κελσίου, ενώ ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι - βορειοανατολικοί άνεμοι, οι οποίοι δεν αποκλείεται να φτάνουν σε ένταση, τοπικά, ακόμα και τα 7-8 μποφόρ. Σημαντικό είναι να τονίσουμε πως ο κίνδυνος εκδήλωσης και (κυρίως) εξάπλωσης πυρκαγιάς θα είναι μεγάλος.

   Μπαίνοντας στη νέα εβδομάδα,  όλα τα μοντέλα συγκλίνουν σε σενάρια βελτίωσης του καιρού, με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας (κοντά στους 34-36 βαθμούς κελσίου) και σταδιακή εξασθένηση των βοριάδων. Τον Δεκαπενταύγουστο, όσοι επιλέξουν να παραμείνουν στη πρωτεύουσα, ή θα παρευρεθούν στις εξοχές περιοχές της, θα πρέπει να ξέρουν πως ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος στο σύνολο του νομού, με θερμοκρασίες κοντά στους 33-35 βαθμούς κελσίου και βοριάδες έντασης 3-5 μποφόρ. 

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου