Προ των πυλών το νέο ισχυρότερο κύμα καύσωνα: Στα ύψη οι θερμοκρασίες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς

0


   Με μελτέμι αλλά και υψηλές θερμοκρασίες καταφέραμε να φτάσουμε στα μέσα αυτής της εβδομάδας, ενώ οι ξηρές συνθήκες σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, οδήγησαν και σε αυτή τη τόσο μεγάλη καταστροφή των τελευταίων ημερών, με τις πυρκαγιές να καίνε εύκολα τα πάντα στο πέρασμα τους, παίρνοντας παράλληλα πολύ μεγάλες διαστάσεις. 

   Πάμε να δούμε αναλυτικά πως αναμένεται να συνεχιστεί το σκηνικό του καιρού, τόσο τις επόμενες ώρες σήμερα, όσο και τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως σας είχαμε ενημερώσει, ένα νέο κύμα καύσωνα διαρκείας βρίσκεται προ των πυλών, έτοιμο να σαρώσει τη χώρα μας, με θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται να ξεπερνούν ακόμα και τους 43-44 βαθμούς κελσίου. Ξεκινάμε την πρόγνωση από σήμερα Τετάρτη, όπου στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 38-39 βαθμούς κελσίου, ενώ με μέτρια προς ισχυρή ένταση θα πνέουν οι βοριάδες, αγγίζοντας τοπικά τα 6-7 μποφόρ. (ενίσχυση των ανέμων περιμένουμε κυρίως από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα)

   Συνεχίζουμε με τη Πέμπτη όπου στο σκηνικό του καιρού στην Αττική δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Αίθριος θα είναι ο καιρός στο σύνολο του νομού, με την θερμοκρασία ωστόσο να παρουσιάζει σημαντική άνοδο, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να αγγίζει τοπικά τους 40-41 βαθμούς κελσίου. Μείωση περιμένουμε στην ένταση των ανέμων οι οποίοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

  Με θερμοκρασίες κοντά στους 40-43 βαθμούς κελσίου, αρκετή ηλιοφάνεια και ήπιους ανέμους φαίνεται πως θα συνεχιστεί το σκηνικό του καιρού μέχρι τουλάχιστον και το τέλος της εβδομάδας.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)