Μεσόγειος: Το 2ο δεκαήμερο του Ιουλίου αναμένεται «καυτό» - Που θα φτάσει ο υδράργυρος στη χώρα μας

0

 

 Ένα από τα θερμότερα καλοκαίρια των τελευταίων ετών φαίνεται πως διανύουν οι χώρες της Μεσογείου αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της ΝΑ Ευρώπης, με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες ημέρες να έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ παράλληλα αναμένεται νέα άνοδος του υδραργύρου Μεσόγειο από τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

  Όπως δείχνουν όλα τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, θερμές αέριες μάζες από την Αφρική και πιο συγκεκριμένα από την Τυνησία, προκαλούν αρκετά μεγάλη άνοδο στη θερμοκρασία, ενώ μέχρι στιγμής η χώρας μας φαίνεται να έχει ''γλιτώσει''. Αυτό ωστόσο είναι κάτι που δεν περιμένουμε να κρατήσει για πολύ, αφού από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, το καιρικό σκηνικό μοιάζει και σε εμάς να αλλάζει. Αν επαληθευτούν τα τελευταία στοιχεία, τότε περιοχές της κεντρικής και νότιας, κυρίως, χώρας, δεν αποκλείεται να δουν τιμές που ενδεχομένως να ξεπερνούν ακόμα και τους 40-42 βαθμούς κελσίου.

 Όλο αυτό, φυσικά, συμβαίνει τη στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο τα θερμοκρασιακά ρεκόρ σπάνε καθημερινά, με τους επιστήμονες να μιλούν για τον πιο θερμό Ιούνη της σύγχρονης εποχής και τα καμπανάκια για την κλιματική αλλαγή να χτυπάνε όλο και πιο δυνατά.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)