Ο καιρός της εβδομάδας: Με τοπικά φαινόμενα θα την υποδεχτούμε - Εκ νέου βελτίωση του καιρού από τη Τετάρτη

0


    Με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που άγγιξαν τοπικά ακόμα και τους 36 βαθμούς κελσίου πέρασε το πρώτο Σαββατοκύριακο του επίσημου καλοκαιριού στην Αττική, με κάποιες νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους στο λεκανοπέδιο από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο πως αναμένεται να κυλήσει το καιρικό σκηνικό τις επόμενες ώρες, ξεκινώντας από σήμερα Δευτέρα, όπου η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες ωστόσο από το μεσημέρι και μετά σταδιακά θα πυκνώνουν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών φαινομένων κυρίως στα βόρεια ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τοπικά τους 31-32 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με αλλαγή της κατεύθυνσης σε νότια από το μεσημέρι και μετά, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

Αύριο Τρίτη το σκηνικό του καιρού στην Αττική δεν μοιάζει να διαφέρει και πολύ, αφού περιμένουμε η μέρα να ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι και μετά παροδικά θα πυκνώνουν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών φαινομένων κυρίως στα βορειότερα τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία θα παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα σημερινά, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να μην ξεπερνάει τοπικά τους 31-32 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν, κυρίως, από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

Βελτιωμένο καιρό περιμένουμε στο σύνολο του νομού τη Τετάρτη και τη Πέμπτη με πολλή ηλιοφάνεια, άνοδο στις θερμοκρασίες και ήπιους ανέμους. Σύντομη επιστροφή στις μεσημεριανές αστάθειες εξακολουθούν ωστόσο να μας δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για την Παρασκευή, κάτι που δεν μοιάζει να συνεχίζει και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)