Ο καιρός τις επόμενες ημέρες: Ηλιοφάνεια, παροδικές νεφώσεις και πιθανές τοπικές αστάθειες

2

 

  Με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις -κυρίως σήμερα Τετάρτη- φτάσαμε στα μέσα της εβδομάδας, με τον υδράργυρο μάλιστα για ακόμα μια ημέρα να φτάνει τοπικά στο λεκανοπέδιο ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου. Πάμε να δούμε παρακάτω πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας εισχωρώντας πλέον όλο και περισσότερο στην εποχή του καλοκαιριού.

  Αύριο Πέμπτη περιμένουμε η μέρα να ξεκινήσει με παροδικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας, τα οποία όσο πλησιάζουμε προς το μεσημέρι και το απόγευμα θα γίνονται όλο και μικρότερα. Μικρή πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών φαινομένων στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού φαίνεται να παρουσιάζεται για τις πρώτες πρωινές και τις απογευματινές ώρες, χωρίς ωστόσο να δείχνουν πως θα έχουν σημαντική διάρκεια. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 27-28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που θα δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Βελτιωμένος φαίνεται πως θα είναι ο καιρός τη Παρασκευή για την Αττική, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας, ενώ λίγες αραιές νεφώσεις δεν αποκλείεται να κάνουν την εμφάνισή τους στα βορειότερα τμήματα και σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο κατά τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 29 - 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί θα πνέουν με μέτρια ένταση που τοπικά δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.

   Το Σαββατοκύριακο τώρα, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά νεφελώδης, με αρκετές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας το Σάββατο και πιθανά φαινόμενα τη Κυριακή. Η θερμοκρασία δεν θα πέσει, αλλά θα παραμένει στους 29-31 βαθμούς Κελσίου, ενώ ήπιοι θα πνέουν και οι άνεμοι.

 Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου