O καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας: Με κακοκαιρία θα την υποδεχτούμε - Πώς θα κάνουμε Πάσχα (Όλα τα νεότερα)

0

 

Με καλό καιρό, αρκετά ηλιόλουστο, χωρίς φαινόμενα και καλές θερμοκρασίες φαίνεται πως πέρασε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου, με τις συνθήκες -λίγο πολύ- να αρμόζουν στο σκηνικό της Άνοιξης. Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο σε αυτό το σημείο, ότι μέχρι και τις βραδινές ώρες της Κυριακής δεν αποκλείεται να δούμε τον Αττικό ουρανό να βαραίνει με κάποια ασθενή φαινόμενα να εκδηλώνονται κατά τόπους στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Ένα ερώτημα που παραμένει έντονο όμως τις τελευταίες ημέρες, έχει να κάνει με τον καιρό της Μ. Εβδομάδας και συνεπώς με τον καιρό του Πάσχα. Παρακάτω θα δούμε όλες τις νεότερες εξελίξεις του καιρού για τις επόμενες ημέρες. 

Αύριο Μ. Δευτέρα, περιμένουμε παροδική μεταβολή του καιρού για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με αρκετές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας τα οποία από το μεσημέρι και μετά θα παραδώσουν τη σκυτάλη στα τοπικά φαινόμενα, τα οποία ωστόσο δεν φαίνεται να παρουσιάζονται με ιδιαίτερη ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας τους 16-17 βαθμούς κελσίου, ενώ σε χαμηλότερα επίπεδα θα βρίσκεται ο υδράργυρος στα βορειότερα τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με μέτρια ένταση που δεν θα υπερβαίνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

Τη Μ. Τρίτη, ο καιρός φαίνεται αρκετά πιο βελτιωμένος από πλευράς φαινομένων για την Αττική, χωρίς ωστόσο να λείπουν οι νεφώσεις που δεν αποκλείεται κατά περιόδους να πυκνώνουν αρκετά. Σε παρόμοια επίπεδα θα βρίσκεται η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 17 - 18 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι (Δ - ΒΔ) θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι με ένταση κοντά στα 5-6 μποφόρ.

Σημαντική βελτίωση του καιρού περιμένουμε από τη Μ. Τετάρτη, με αρκετή ηλιοφάνεια, λίγες τοπικές νεφώσεις (πιθανότατα με πυκνώματα και αραιώματα) και θερμοκρασίες κοντά στους 20-21 βαθμούς κελσίου. 

Τα τελευταία στοιχεία για τον καιρό του Πάσχα, δίνουν ανάμεικτες προγνώσεις, με μερικά από αυτά να δίνουν ψύχρα συνοδεία φαινομένων από τη Κυριακή του Πάσχα και μετά και με άλλα να δείχνουν σχετικά καλές καιρικές συνθήκες. 

Μέσα στην εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα νεότερα στοιχεία και θα σας ενημερώσουμε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις!

Μείνετε συντονισμένοι!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)