Ο καιρός μέχρι το τέλος της εβδομάδας - Τι αναμένουμε έως τη Κυριακή του Πάσχα

2

 


    Με αρκετά καιρικά «παιχνίδια» έφτασε στα μέσα της η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, με τοπικά -αλλά χωρίς ιδιαίτερη ένταση- φαινόμενα, θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα αλλά και τοπικά ισχυρούς ανέμους. Σήμερα Πέμπτη, αν και η μέρα ξεκίνησε με αρκετή ηλιοφάνεια, όπως αναμενόταν ήδη εδώ και λίγη ώρα ο νομός Αττικής πέρασε από ένα κύμα τοπικών φαινομένων τα όποια ωστόσο είχαν αρκετά μικρή ένταση και διάρκεια. Παράλληλα δεν έλλειψαν και οι τοπικές χαλαζοπτώσεις στα βορειότερα τμήματα, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές ώστε να προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα. Στο σημερινό μας άρθρο, θα δούμε την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες, ενώ θα κάνουμε και μια εκτίμηση για τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και τη Κυριακή του Πάσχα.

   Ξεκινώντας με τη Παρασκευή, αρχικά να πούμε πως περιμένουμε έναν αρκετά βελτιωμένο καιρό για το σύνολο του νομού, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, δεν θα ξεπερνάει  τοπικά τους 16-17 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι (Ν - ΝΔ) θα πνέουν σχετικά ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.

   Το Σαββατοκύριακο, όλα δείχνουν πως πάμε για ένα αρκετά συννεφιασμένο καιρικό σκηνικό, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στα κεντρικά και νοτιότερα τμήματα της Αττικής. Φαινόμενα δεν φαίνεται να αναμένονται τουλάχιστον για το Σάββατο, με τη Κυριακή να είναι υποψήφια για τοπικές ασθενείς βροχές μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της τελευταίας εβδομάδας, θα φτάνει τοπικά τους 16 -17 βαθμούς κελσίου ενώ ήπιοι θα είναι και οι άνεμοι (Ν), οι οποίοι δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα 

   Ένα θέμα, τώρα, που σίγουρα μας αφορά όλους, είναι ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας έως και τη Κυριακή του Πάσχα. Σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία λοιπόν, όλα δείχνουν πως η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με φθινοπωρινή διάθεση, αφού η Μ. Δευτέρα μοιάζει να είναι μια βροχερή μέρα για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Θερμοκρασιακά επίσης, δεν περιμένουμε τιμές κάτω από 17-18 βαθμούς κελσίου, ενώ και οι άνεμοι (Α - ΝΑ) υπόσχονται να είναι ήπιοι με ένταση κάτω των 5 μποφόρ.

   Σε τίποτα δεν φαίνεται να θυμίζουν τη Μ. Δευτέρα οι επόμενες ημέρες της Μ. Εβδομάδας, με τον ήλιο να επιστρέφει και να κυριαρχεί (πέρα από κάποιες αραιές τοπικές νεφώσεις που θα εμφανίζονται) και τον υδράργυρο να φλερτάρει τοπικά ακόμα και με τους 20 βαθμούς κελσίου.

  Υπόνοιες για μεταβολή του καιρού από το Μ. Σάββατο φαίνεται να αφήνουν κάποια τελευταία τρεξίματα, ωστόσο ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι με σιγουριά.

Ακολουθούν οι χάρτες του προγνωστικού μοντέλου GFS που μας δείχνουν τις μέγιστες θερμοκρασίες για όλη τη μεγάλη εβδομάδα.







Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

2Σχόλια

  1. 👍Πάντοτε η εγκυρότερη μετεο ενημέρωση. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ! θα είμαστε εδώ για την πιο έγκυρη και έγκαιρη καιρική ενημέρωση!

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου