Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Βαρομετρικό χαμηλό φέρνει βροχές και καταιγίδες

0

 

  Σε ιδιαίτερα ανοιξιάτικα επίπεδα παρέμεινε το σκηνικό του καιρού τις τελευταίες ημέρες, με τον ήλιο να κυριαρχεί για το σύνολο σχεδόν του νομού και τις θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές να ξεπερνούν κατά πολύ ακόμα και τους 20 βαθμούς κελσίου. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να διαρκεί και για τις επόμενες ημέρες, αφού όπως όλα δείχνουν, ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα επισκεφτεί τη χώρα μας, θα φέρει βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες ακόμα και στην Αττική. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τον αυριανό καιρό, καθώς και την εξέλιξή του για τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

Αύριο Κυριακή, θα δούμε -όπως όλα δείχνουν- τα πρώτα σημάδια της επικείμενης αλλαγής, με τον ουρανό να είναι συννεφιασμένος για το μεγαλύτερο μέρος του νομού για ολόκληρη τη μέρα. Πιθανά φαινόμενα δεν αποκλείεται να έχουμε κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού (μετά το μεσημέρι), χωρίς όμως να φαίνεται πως θα έχουν ιδιαίτερη ένταση. Θερμοκρασιακά, περιμένουμε μια μικρή αλλά πολύ λίγο αισθητή πτώση, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά τους 18-19 βαθμούς κελσίου. Ήπιοι θα πνέουν και οι βοριάδες (Β -ΒΔ) με ένταση που δεν φαίνεται να υπερβαίνει τα 3-4 μποφόρ τοπικά.

 Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας φαίνεται να βρίσκεται η Δευτέρα με τα περισσότερα φαινόμενα να εκδηλώνονται στο νομό από το μεσημέρι και μετά. Δεν αποκλείεται τοπικά να παρουσιάζονται βροχές και με τη μορφή καταιγίδας, οπότε καλό θα είναι να υπάρχει η κατάλληλη προσοχή. Σε παρόμοια (ίσως και λίγο ανοδικά) επίπεδα θα βρίσκεται η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να αγγίζει τοπικά τους 20 ίσως τοπικά και τους 21 βαθμούς κελσίου. Νοτιάδες πλέον οι άνεμοι (Ν-ΝΑ) θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τα 5-6 μποφόρ.

 Εξασθένηση των φαινομένων της Δευτέρας (που θα συνεχιστούν τοπικά έντονα και τα ξημερώματα της Τρίτης) φαίνεται να εξασθενούν μέχρι και νωρίς το πρωί της δεύτερης μέρας της εβδομάδας. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα εξακολουθούν να παρατηρούνται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος κίνδυνος εκδήλωσης φαινομένων. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα θα φτάνει τοπικά τους 18-19 βαθμούς κελσίου, ενώ ενισχυμένοι θα παραμένουν και οι άνεμοι, με ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 5 -6 μποφόρ.

Με γενικά ηλιόλουστο καιρό, με λίγες νεφώσεις, και θερμοκρασίες σε ανοιξιάτικα επίπεδα φαίνεται να φτάνουμε τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της εβδομάδας.


Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)