Χειμώνιασε σήμερα στην Αττική - Σε χαμηλά επίπεδα οι θερμοκρασίες και τη Τετάρτη

0

 

  Με ένα άκρως χειμερινό σκηνικό έχει έρθει αντιμέτωπος ο νομός μας τις τελευταίες ώρες, με τις βροχοπτώσεις να είναι κατά τόπους έντονες, τη θερμοκρασία να έχει κατρακυλήσει σε χαμηλές, μονοψήφιες τιμές και τους βοριάδες να πνέουν τοπικά με ένταση που ξεπερνάει ακόμα και τα 6-7 μποφόρ. Χιονοπτώσεις είχαμε και στην Πάρνηθα, με το χιόνι να ντύνει πλήρως στα λευκά την κορυφή της. Πάμε, σε αυτό το σημείο, να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ώρες, καθώς, όπως φαίνεται  το χειμωνιάτικο αυτό κλίμα θα παραμείνει, αν και μερικώς, μέχρι και αύριο Τετάρτη.

  Αναλυτικότερα, τις επόμενες ώρες περιμένουμε γενική εξασθένηση των φαινομένων για ολόκληρη σχεδόν την Αττική, με την αυριανή μέρα να ξεκινάει με αρκετή ηλιοφάνεια. Με αυτό το σκηνικό και χωρίς ιδιαίτερες νεφώσεις φαίνεται να κυλάει ολόκληρη η μέρα, χωρίς να αποκλείονται φυσικά κάποια τοπικά φαινόμενα στις ημιορεινές και ορεινές, κυρίως, περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία, όχι μόνο δεν φαίνεται να βελτιώνεται αλλά αντιθέτως θα βρίσκεται αρκετά χαμηλά καθ' όλη τη διάρκεια της Τετάρτης, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να δυσκολεύεται να ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς κελσίου αργά το μεσημέρι. Εννοείται φυσικά, πως νωρίς το πρωί αλλά και τις βραδινές ώρες, το κρύο θα είναι τσουχτερό (με χαμηλές, μονοψήφιες τιμές) ακόμα και στις περιοχές με μηδενικό υψόμετρο. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί, θα πνέουν τοπικά ισχυροί, με ένταση που δεν αποκλείεται να ξεπερνάει τα 5-6 μποφόρ.

   Σημαντική βελτίωση του καιρού και σταδιακή επαναφορά στα ανοιξιάτικα επίπεδα περιμένουμε από τη Πέμπτη και μετά. Αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και θερμοκρασίες κοντά στους 19-20 βαθμούς κελσίου θα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, ενώ ήρεμοι θα πνέουν και οι άνεμοι που κατά κύριο λόγο θα είναι νοτιάδες. 


Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)