Ο καιρός της εβδομάδας: Από την άνοιξη στον χειμώνα - Τι περιμένουμε και πότε

0


     Με έναν άκρως ανοιξιάτικο -ίσως και καλοκαιρινό- καιρό πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με τον ήλιο να λάμπει καθ' όλη την διάρκειά του και τον υδράργυρο τοπικά να ξεπερνάει ακόμα και τους 23-24 βαθμούς κελσίου. Πάμε να δούμε, σε αυτό το σημείο, τι περιμένουμε όμως για τον καιρό της νέας εβδομάδας, αφού μοιάζει να έχουμε σημαντικές αλλά σύντομες αλλαγές.

   Αύριο Δευτέρα, περιμένουμε παρόμοιο καιρό με αυτό του Σαββατοκύριακου, με πολύ ηλιοφάνεια για ολόκληρο το νομό. Πιθανό είναι τοπικά να δούμε κάποιες νεφώσεις, χωρίς όμως να καταφέρνουν να καλύψουν σε καμία περίπτωση τον ήλιο. Η θερμοκρασία, ανοιξιάτικη, θα φτάνει κατά τόπους τους 22-23 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι νότιοι - νοτιοδυτικοί, με ένταση τοπικά αυξημένη στα βορειότερα τμήματα της πρωτεύουσας, που θα αγγίζει ακόμα και τα 5-6 μποφόρ.

   Ένα νέο σύστημα που πρόκειται να κατέβει προς τη χώρα μας, φέρνοντας μαζί του κρύο αλλά και φαινόμενα, φαίνεται να ξεκινάει να μας επηρεάζει από την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, η μέρα μοιάζει να κυλάει με νεφώσεις παροδικά αυξημένες που κατά τόπους δεν αποκλείεται να αφήνουν βροχές αλλά και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπερνάει στο κέντρο της πόλης τους 16 - 17 βαθμούς κελσίου, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα ο υδράργυρος θα βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα. Πολύ ισχυροί άνεμοι, βοριάδες πλέον, είναι πολύ πιθανό να αγγίζουν ή ακόμα και να ξεπερνούν τοπικά ακόμα και τα 6-7 μποφόρ.

  Πιο αισθητή φαίνεται να γίνεται στην Αττική η κακοκαιρία τη Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει περαιτέρω πτώση. Με βάση όλα τα νεότερα στοιχεία, όλα δείχνουν ότι τα επίπεδα της θερμοκρασίας θα είναι άκρως χειμωνιάτικα, με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 13-14 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι και τους 10-11 βαθμούς το βράδυ. Από την άλλη, ηλιοφάνεια (πλην τοπικών νεφώσεων) φαίνεται να περιμένουμε καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που ενδεχομένως να βελτιώνει λίγο την αίσθηση του ψύχους. Βόρειοι βορειοδυτικοί θα παραμένουν οι άνεμοι, με ένταση, εξασθενημένη, που δεν θα υπερβαίνει τα 4-5 μποφόρ.

Βελτίωση του καιρού με άνοδο της θερμοκρασίας και αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε από τη Πέμπτη.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)