Ο καιρός για τις επόμενες ημέρες: Μπήκε ο Μάρτης, μπαίνει και η Άνοιξη;

0

 

   Στον μήνα που φέρνει την Άνοιξη μπήκαμε σήμερα, με τον χειμώνα και επισήμως να πλησιάζει πλέον προς το τέλος του. Το σκηνικό του καιρού μέχρι και σήμερα μοιάζει να το επιβεβαιώνει, αφού ψηλά παρέμειναν οι θερμοκρασίες, οι νοτιάδες συνέχισαν τη μεταφορά της σκόνης στην ατμόσφαιρα και οι λίγες νεφώσεις δεν μας προβλημάτισαν. Πάμε όμως να δούμε πως θα εξελιχθεί ο καιρός και τις επόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, αφού γενικά φαίνεται να έχουμε μερικές αλλαγές.

Αναλυτικά,

  Αύριο ΠΕΜΠΤΗ, ο καιρός θα είναι γενικά νεφελώδης, με πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις (λασποβροχές) κυρίως τις πρωινές και απογευματινές ώρες. Σε παρόμοια επίπεδα θα παραμένει ο υδράργυρος, με τη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 17-18 9 (ίσως τοπικά και τους 19)  βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες, με την έντασή τους όμως να μην ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ. *Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένεται σημαντική μεταφορά Αφρικανικής σκόνης

  Τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος για το σύνολο του νομού, με αρκετή ηλιοφάνεια και κάποιες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 16-17 βαθμούς κελσίου. Επιστρέφουμε σε Νότιους - Νοτιοδυτικούς ανέμους, με ένταση που τοπικά θα φτάνει τα 3-4 μποφόρ. 

  Άστατος μοιάζει να είναι ο καιρός το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν αρκετές βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νομού, πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά ισχυρούς νοτιάδες.

  Μπορεί λοιπόν να έχουμε μπει στον μήνα της Άνοιξης, όμως όπως φαίνεται, μαζί δεν θα ακολουθήσει και ο καιρός, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ημέρες, μοιάζει να παίρνει φθινοπωρινές και χειμερινές διαστάσεις. Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι το αν αυτή η αστάθεια θα έχει διάρκεια, ή αν θα είναι κάτι σύντομο, που γρήγορα θα παραδώσει τη σκυτάλη στην ''εποχή των λουλουδιών''.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)