❄️ Η κακοκαιρία «αποχαιρετάει» σταδιακά την Αττική - Περιορίζονται οι χιονοπτώσεις

0

 

     Την τέταρτη μέρα της κακοκαιρίας διανύουμε σήμερα Τετάρτη στην Αττική, με πολλές περιοχές του νομού να δέχονται ακόμα χιονοπτώσεις μέτριας έντασης. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται κυρίως στα υπερβόρεια προάστια, στην Ανατολική Αττική και στον βόρειο άξονα του λεκανοπεδίου, ενώ κατά περιόδους επηρεάζονται και περιοχές των νοτίων προαστίων, που βρίσκονται δίπλα στον Υμηττό. Πολλά μαγαζιά άνοιξαν στις 11.00, πολλά σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ επίσης πολλοί δρόμοι στα υπερβόρεια του νομού, εξακολουθούν να παραμένουν ακαθάριστοι, καλυμμένοι από μεγάλο όγκο χιονιού. Αρκετές είναι οι περιοχές που ξεπέρασαν στο ύψος χιονόστρωσης ακόμα και τους 80 - 90 πόντους, ενώ πληροφορίες από τη κορυφή της Πάρνηθας, αναφέρουν χιονόστρωση πάνω από 1 μέτρο! 

   Με αρκετά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα κυλήσει η ημέρα για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να εκδηλώνονται με μέτρια ένταση κυρίως στις παραπάνω περιοχές μέχρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στους 6-7 βαθμούς κελσίου στο λεκανοπέδιο, με πτώση από αργά το μεσημέρι. Βοριάδες οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά 5-6 μποφόρ.

  Αύριο Πέμπτη, η κακοκαιρία σιγά σιγά θα εγκαταλείψει την Αττική, με τα όποια φαινόμενα να περιορίζονται στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού και τις χιονοπτώσεις να εντοπίζονται πλέον κυρίως σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη Αττική, περιμένουμε νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα. Είναι πιθανό επίσης, να δούμε χιονόνερο ή χιόνι σε αρκετές περιοχές τα ξημερώματα της Πέμπτης, όμως θα έχουν πολύ μικρή ένταση και διάρκεια. Παραμένει χαμηλά η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνάει τους 6-7 βαθμούς. Βοριάδες οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά 5-6 μποφόρ.

   Βελτίωση από πλευράς φαινομένων περιμένουμε από τη Παρασκευή, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να παραμένουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα μέχρι τουλάχιστον και το τέλος της εβδομάδας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)