Ο καιρός του τριημέρου - Η πρώτη εκτίμηση για τον καιρό ως το τέλος του μήνα

0


   Σε συνεχές διάστημα καλοκαιρίας βρίσκεται η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, με τον ήλιο να πρωταγωνιστεί στον Αττικό ουρανό και τη  θερμοκρασία να αγγίζει σε πολλές περιοχές ακόμα και τους 20 - 21 βαθμούς κελσίου. Με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να είναι μπροστά μας, τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά. Με τι καιρό θα το περάσουμε; Θα καταφέρει να σηκωθεί ο χαρταετός;  Παρακάτω λοιπόν, ακολουθεί η πρώτη πρόγνωση για τον καιρό του τριημέρου, καθώς όμως και μια εκτίμηση για τον καιρό της πρωτεύουσας μέχρι και το τέλος του μήνα.

 Αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις, οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα περιορίζονται αρκετά στα βορειότερα τμήματα της Αττικής, με πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα τις απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα τμήματα του νομού, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά. Σε παρόμοια επίπεδα, με αυτά των τελευταίων ημερών, θα βρίσκεται η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να φτάνει τους 17- 18 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι νότιοι, θα πνέουν με μέτρια ένταση, που τοπικά δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

  Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, το σκηνικό του καιρού δεν θα διαφέρει ιδιαίτερα, αφού περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια για όλο το νομό, θερμοκρασίες κοντά στους 19- 20 βαθμούς τοπικά, αλλά και νοτιάδες που δεν θα πνέουν με ιδιαίτερη ένταση (τουλάχιστον για το Σάββατο). Αξίζει να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, πως την Κυριακή, σημαντική αναμένεται να είναι η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης εξαιτίας των νοτιάδων που μοιάζει να παρουσιάζονται τοπικά ισχυροί.

   Τη ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, δε περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο καιρικό σκηνικό, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν λίγες νεφώσεις, αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Υψηλά θα παραμένουν επίσης και τα επίπεδα αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα, οπότε καλό είναι οι ευάλωτες ομάδες να είναι προσεκτικές! Όσον αφορά το πέταγμα του αετού, όλα δείχνουν πως δεν θα είναι ιδιαίτερα εύκολο αλλά ούτε και ακατόρθωτο, ειδικά για εκείνους που θα επιλέξουν «ανοιχτές » και ει δυνατόν παραθαλάσσιες περιοχές.

Και μπορεί ο Φλεβάρης να μπήκε με άγριες διαθέσεις και ψυχρές εισβολές, όμως ο καιρός μέχρι και το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, δεν δείχνει να παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν ήπιες (ίσως με μια μικρή πτώση) και τα φαινόμενα να εντοπίζονται τοπικά. Φυσικά μπορούν ακόμα να υπάρξουν αλλαγές!

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)