❄️ Προ των πυλών κύμα ψύχους - Τελικά θα χιονίσει στην Αττική;

1

  Διαμάχη φαίνεται να έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες σε μέσα ενημέρωσης και μετεωρολόγους σχετικά με τη πρώτη ''πραγματική'' κακοκαιρία του φετινού χειμώνα, αφού τα καιρικά μοντέλα δεν έχουν σταματήσει τις διχογνωμίες σχετικά με το σενάριο που θα επικρατήσει. Μετά από όλα όσα μπορεί να δει κάποιος όμως, αυτό που κρατάει στο μυαλό του, είναι η αλλαγή του σκηνικού. Είναι ο ερχομός του χειμώνα. Ενός χειμώνα που προτίμησε να μην εμφανιστεί από τον προηγούμενο μήνα (τουλάχιστον για την Αττική), δημιουργώντας ένα αρκετά αφύσικο τοπίο. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες, καθώς και το σενάριο το οποίο προσπαθούμε να ''κλειδώσουμε'' για το Σαββατοκύριακο.

    Αύριο ΠΕΜΠΤΗ ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Λίγες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δούμε το απόγευμα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού, χωρίς όμως να μας προβληματίζουν. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, δεν αποκλείεται να φτάνει τοπικά τους 13-14 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι βορειοδυτικοί - δυτικοί, κατά βάση, θα πνέουν με μέτρια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

   Τη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ο καιρός θα είναι λίγο παραπάνω νεφελώδεις, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ωστόσο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σε παρόμοια επίπεδα θα βρίσκεται ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας, αφού τις μεσημεριανές ώρες δεν θα ξεπερνάει τους 12-13 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες οι άνεμοι, θα πνέουν με μέτρια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5  ίσως τοπικά και τα 6 μποφόρ.

   Το ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ τώρα, τα μοντέλα επιμένουν σε αλλαγή του καιρού, εξαιτίας της κατάβασης ψυχρών αέριων μαζών προς τη χώρα μας, ικανές να ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία, αλλά και να φέρουν τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Σύμφωνα με όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός στην Αττική αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή μεταβολή, από το βράδυ του Σαββάτου, με τον υδράργυρο να αρχίζει να παρουσιάζει πτώση και τα πρώτα φαινόμενα να κάνουν την εμφάνισή τους στα ορεινά - ημιορεινά του νομού.

   Όλο το ενδιαφέρον όμως εξακολουθεί να βρίσκεται στη Κυριακή, αφού οι ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να βρίσκονται πλέον πάνω από την Αττική, φέρνοντας περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε ακόμα χαμηλότερα υψόμετρα. Έτσι λοιπόν, η Κυριακή αλλά και η Δευτέρα, μετά από σύγκριση και ανάλυση πολλών καιρικών μοντέλων, θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές των γνωστών προσήνεμων περιοχών. 

*Φυσικά δεν θα πρέπει να συνδυάζουμε τη λέξη χιονόπτωση με τη λέξη χιονόστρωση, αφού οι συνθήκες που χρειάζονται για το πρώτο, μπορεί να μην επαρκούν απαραίτητα και για το δεύτερο. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σύνηθες να συμβεί στις πεδινές περιοχές του νομού.

   Φυσικά όλα αυτά δεν παύουν αποτελούν προγνώσεις από τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα οποία μπορούν να αλλάξουν εύκολα και γρήγορα, ακόμα και λίγες ώρες πριν τον ερχομό της κακοκαιρίας. Επομένως η υπομονή είναι αρετή και σύντομα θα μπορούμε να κλειδώσουμε πολλά.  Δεν θα πάψουμε να σας ενημερώνουμε για οποιαδήποτε αλλαγή.

Μείνετε συντονισμένοι!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. Καλησπέρα, ποτέ θα μπορούμε να δούμε τα υψόμετρα χιονόπτωσης; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου