❄️ Σχεδόν κλείδωσε - Η Αττική θα χιονιστεί για 3 συνεχόμενη χρονιά!

0

 

  Τη μεγάλη νίκη φαίνεται κατέκτησαν όσα μοντέλα επέμεναν σε έναν χιονιά για το διάστημα Κυριακής-Δευτέρας στην Αττική, αφού όλα τα σενάρια πλέον σχεδόν συμφωνούν. Σε λίγες μέρες λοιπόν, σύμφωνα με όλα τα νεότερα δεδομένα, πρόκειται να ζήσουμε κάτι εξαιρετικά σπάνιο για το νομό Αττικής, μια αξιόλογη χιονοκακοκαιρία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά! Παρακάτω θα δούμε τα σενάρια που αρχίζουν να κλειδώνουν, αλλά και το επικρατέστερο, ενώ ακολουθεί και αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των αμέσως επόμενων ημερών.

   Αύριο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ο καιρός θα είναι γενικά νεφελώδεις, με διαστήματα ηλιοφάνειας στον Αττικό ουρανό, αλλά και τοπικά φαινόμενα κυρίως μέχρι και το μεσημέρι και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιονοπτώσεις ασθενούς-μέτριας έντασης, δεν αποκλείεται να έχουμε και στα γύρω ορεινά του νομού, (Πεντέλη, Πάρνηθα, Κιθαιρώνας). Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τοπικά τους 11-12 βαθμούς κελσίου. Αρκετή ψύχρα θα έχει νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, οπότε η μεσημεριανή πιο υψηλή θερμοκρασία δεν θα πρέπει να μας ξεγελάει. Βοριάδες - Βορειοδυτικοί οι άνεμοι, θα πνέουν κατά τόπους ισχυροί, με ένταση κοντά στα 5-6 μποφόρ.

  Το ΣΑΒΒΑΤΟ, ο καιρός θα είναι μοιάζει με της Παρασκευής, αφού περιμένουμε κάποιες νεφώσεις με αρκετά, ωστόσο, διαστήματα με καθαρό ουρανό. Η θερμοκρασία, θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση, αφού το μεσημέρι, ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης δεν αποκλείεται να φτάνει τους 14-15 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες - Βορειοδυτικοί οι άνεμοι, θα πνέουν με μέτρια ένταση κοντά στα 4-5 μποφόρ.

  Όλο το ενδιαφέρον παραμένει στη ΚΥΡΙΑΚΗ και τη ΔΕΥΤΕΡΑ, που τα μοντέλα δείχνουν συνεχώς να συγκλίνουν σε ένα σενάριο χιονιά. Ενός χιονιά που μπορεί στο τέλος να μην ικανοποιήσει τους πάντες εντός του νομού, αλλά ικανό να φέρει αρκετό κρύο και πολλές χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα. Το επικρατέστερο σενάριο αυτής της στιγμής λοιπόν, θέλει το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου λευκό το πρωί της Δευτέρας, με τα νοτιότερα παραθαλάσσια τμήμα του, να παλεύουν και αυτά για να δουν ακόμα και χιονοστρώσεις στις ευαίσθητες επιφάνειες. 

Μπορεί να μην έχει την ίδια δυναμική με πέρσι ή το 2021, αλλά η εκτίμηση είναι πως  θα μας κάνει να ξεχάσουμε την ακαιρία του φετινού χειμώνα και πως σίγουρα το μεγαλύτερο μέρος του νομού θα το δει να πέφτει. Απίστευτο είναι επίσης το γεγονός πως το κύμα ψύχους μοιάζει να καταφέρνει να κρατήσει το κρύο για μέρες πάνω από την Αττική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τονίζουμε, πως εξαιτίας των οριακών θερμοκρασιών για τα χαμηλότερα τμήματα του νομού, σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι συγκλήσεις, οι άνεμοι επιφάνειας, η υγρασία κ.λ.π. που δυστυχώς θα μπορούν να φανούν ΜΟΝΟ στο nowcast. Μέχρι τότε, μπορεί φυσικά να δούμε και βελτιώσεις στις διατάξεις.

Υ.Γ. Φυσικά δεν θα πρέπει να συνδυάζουμε τη λέξη χιονόπτωση με τη λέξη χιονόστρωση, αφού οι συνθήκες που χρειάζονται για το πρώτο, μπορεί να μην επαρκούν απαραίτητα και για το δεύτερο. Αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα σύνηθες να συμβεί στις πεδινές περιοχές του νομού.

Αύριο τα τελικά. Λίγη ακόμα υπομονή!!!

Μείνετε συντονισμένοι!!!


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)