Ανάλυση των νεότερων Ensembles του Αμερικανικού μοντέλου GFS για την Αθήνα

0


Παρακάτω ακολουθεί μια ανάλυση των Ensembles θερμοκρασίας στα 850hPa και υετού, από το Αμερικανικό μοντέλο GFS για την Αθήνα.

  Η εικόνα που μας βγάζει αρχικά το παραπάνω διάγραμμα μοιάζει να είναι ξεκάθαρη. Αναλυτικά, στο πρώτο διάγραμμα που ακολουθεί, αυτό των θερμοκρασιών στα 850hPa, βλέπουμε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένουμε μια συνηθισμένη για φέτος θερμή εισβολή, με τη θερμοκρασία επιφάνειας (διάγραμμα 2) να πλησιάζει και πάλι μέχρι και τους 19 - 20 βαθμούς κελσίου. Όσο ο καιρός όμως προχωράει, σταδιακά μοιάζει να διαμορφώνεται μια «light» αστάθεια, με τις θερμοκρασιακές τιμές να υποχωρούν σημαντικά όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που να φέρνουν σενάρια για έναν Αττικό χιόνια.
 
 Από τις 24 Ιανουαρίου και μετά, κάτι που δεν μπορούμε να δούμε στο συγκεκριμένο διάγραμμα, το χειμωνιάτικο σκηνικό μοιάζει να παραμένει, όμως είναι ακόμα πολύ μακριά για να το αναλύσουμε.



(Διάγραμμα 1)



(Διάγραμμα 2)

Στο τρίτο διάγραμμα τώρα, που μας παρουσιάζει τα ύψη υετού στην Αθήνα, βλέπουμε μια παρόμοια εικόνα, με ελάχιστα ύψη έως και μηδενικά για τις αμέσως επόμενες ημέρες και ένα αρκετά υετοφόρο διάστημα από τις 20 Ιανουαρίου και μετά.


(Διάγραμμα 3)


Συνοψίζοντας, όπως όλα δείχνουν, μοιάζει να έχουμε μπροστά μια καιρικά αδιάφορη φάση μέχρι και τις 20 Γενάρη περίπου (αν και θα έχουμε ενισχυμένους νοτιάδες που θα θέλουν προσοχή), με το χειμερινό σκηνικό να αρχίζει από τότε και μετά.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!









 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)