Αναλυτική απεικόνιση της αυριανής κακοκαιρίας μέσα από δύο προγνωστικά μοντέλα

0

  Προ των πυλών βρίσκεται η κακοκαιρία που αν και πολύ σύντομη αναμένεται να επηρεάσει αύριο Τρίτη την Αττική με βροχές, τοπικές καταιγίδες και ισχυρούς νοτιάδες. Παρακάτω ακουλουθεί ανάλυση των χαρτών δύο προγνωστικών μοντέλων GFS και ECMWF.

  Στις πρώτες εικόνες που ακολουθούν (υετός + νεφώσεις), μέσα από το προγνωστικό μοντέλο GFS (στο τελευταίο τρέξιμο) φαίνεται αρχικά οι πρώτες νεφώσεις να πλησιάζουν το νομό μας από απόψε αργά το απόγευμα, με τις πρώτες βροχοπτώσεις να ξεκινούν από νωρίς το πρωί της Τρίτης και από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά. Η κορύφωση αναμένεται να παρατηρηθεί μέσα στις πρωινές ώρες (9.00-12.00) ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα μοιάζουν να περιορίζονται στα Ανατολικά και Βόρεια του νόμου, με πλήρης εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.






  Παρόμοια εικόνα φαίνεται και στις επόμενες 5 φωτογραφίες (υετού) από το ευρωπαϊκό προγνωστικό μοντέλο ECMWF όπου εκείνο ωστόσο δίνει περισσότερα φαινόμενα στην Αττική, βάζοντας τη στο παιχνίδι από τα ξημερώματα της Τρίτης, έως και λίγο μετά το μεσημέρι.






  Όπως και να 'χει, αύριο πρόκειται μετά από αρκετό καιρό να δούμε επιτέλους νερό στην Αττική, και μια πτώση της θερμοκρασίας (εντονότερα θα γίνει αισθητή από Τετάρτη και μετά), που είναι άκρως αναγκαία για τον μήνα που διανύουμε.

Υ.Γ. Τα φαινόμενα σε αρκετές περιοχές ενδέχεται να συνοδεύονται και από ισχυρούς νότιους- νοτιοδυτικούς ανέμους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)