❄️ Ήρθε ο χειμώνας - Πτώση της θερμοκρασίας και το Σαββατοκύριακο... Χιόνι!

0


      Με διάθεση χειμώνα ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για την Αττική, με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, ασθενείς χιονοπτώσεις στη Πάρνηθα, παροδικό χιονόνερο τοπικά στα Υπερβόρεια του νομού, αλλά και παγωμένο βοριά. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας τώρα, όλα δείχνουν πως ο χειμώνας αν και αργοπορημένα, ήρθε για να μείνει στη χώρα μας, με το κρύο να γίνεται ακόμα εντονότερο μέρα με τη μέρα και τις χιονοπτώσεις μέχρι και το Σαββατοκύριακο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να κατεβαίνουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα του νομού. Πάμε πρώτα όμως να δούμε την αναλυτική πρόγνωση για τις αμέσως επόμενες ημέρες, μιας και το κρύο μοιάζει να γίνεται εντονότερο από τις επόμενες κιόλας ώρες.

   Αύριο Τρίτη, περιμένουμε για την Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Πιθανότατα να δούμε χιονοπτώσεις ασθενούς έντασης και στη κορυφή της Πάρνηθας. Σε πτώση η θερμοκρασία, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνάει τους 11-12 βαθμούς κελσίου. Ιδιαίτερη θα είναι η ψύχρα αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί, αφού η θερμοκρασία θα βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα από τους 10 βαθμούς. Βόρειοι - Βορειοδυτικοί θα πνέουν οι άνεμοι, με ένταση που τοπικά δεν αποκλείεται να φτάνει τα 5-6 μποφόρ.

   Τη Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κατά κύριο λόγο αίθριος, ενώ δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί να δούμε κάποιες νιφάδες ίσως και μέχρι τα 400-500 μέτρα στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία σε περεταίρω πτώση, θα φτάνει τοπικά τους 10-11 βαθμούς, ενώ αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. Βόρειοι - Βορειοδυτικοί θα πνέουν οι άνεμοι, με ένταση που τοπικά δεν αποκλείεται να φτάνει τα 5-6 μποφόρ.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού τη Πέμπτη και τη Παρασκευή με αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρο το νομό, χωρίς όμως αρκετές νεφώσεις και φαινόμενα.

  Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι φυσικά τίποτα άλλο παρά ένα πρόγευμα από αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει από το Σάββατο και μετά. Με βάση τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων, ψυχρές αέριες μάζες αναμένεται να κατηφορίσουν προς τη χώρα μας, φέρνοντας αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιόνια που μπορεί να φτάνουν ακόμα και στα Βόρεια Προάστια. Είναι όμως γεγονός πως για ακόμα μια φορά τα μοντέλα αδυνατούν να συμφωνήσουν, κάνοντας τη πρόγνωση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στη συνέχεια ιδιαίτερα δύσκολη. Περισσότερα για την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου θα πούμε κατά τα μέσα της εβδομάδας.

Αυτό που είναι βασικό να κρατήσουμε είναι πως από αύριο μπαίνει επιτέλους ο χειμώνας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)