❄️''Συννεφιασμένη Κυριακή'' αύριο - Χειμωνιάζει από Δευτέρα και στο βάθος... Χιόνια

1

 

    Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις, πέρασε το Σάββατο για την Αττική, με τον υδράργυρο ωστόσο να μην πέφτει ιδιαίτερα, παραμένοντας στους 14-15 βαθμούς κελσίου. Σύμφωνα με όλα τα νεότερα στοιχεία, από αύριο και για τις επόμενες ημέρες, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή μεταβολή, με κύριο χαρακτηριστικό της τη πτώση της θερμοκρασίας, τις τοπικές βροχοπτώσεις αλλά και τις πιθανές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση για τον καιρό των επομένων ημερών, αλλά και μια μικρή αναφορά σε κάτι ακόμα, που φαίνεται να μας απασχολεί ιδιαίτερα από τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

   Αύριο Κυριακή, ο καιρός στο νομό θα είναι γενικά νεφελώδης. Μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια θα κάνουν την εμφάνισή τους, όμως δεν αποκλείεται τα σύννεφα να πυκνώνουν εκ νέου (κυρίως τις πρωινές ώρες και στα βόρεια και ανατολικά του νομού) αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά ασθενή, έως και μέτριας έντασης φαινόμενα. Χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να δούμε και στη Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να βρίσκεται στους 11 -12 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες κατά κύριο λόγο οι άνεμοι θα πνέουν με μέτρια ένταση που τοπικά δεν αποκλείεται να φτάνει τα 4-5 μποφόρ.

  Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο καιρός θα είναι παρόμοιος με τη Κυριακή, αφού περιμένουμε λίγες νεφώσεις με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας, χωρίς όμως να αναμένονται κάποια τοπικά φαινόμενα, πέρα από μια πιθανότητα που υπάρχει να δούμε εκ νέου ασθενείς χιονοπτώσεις στη κορυφή της Πάρνηθας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τοπικά τους 10 -11 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες κατά κύριο λόγο οι άνεμοι θα πνέουν με μέτρια ένταση που τοπικά δεν αποκλείεται να φτάνει τα 4-5 μποφόρ.

  Με το ίδιο μοτίβο φαίνεται να συνεχίζει να κυλάει ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με τα νεότερα στοιχεία να είναι πιο ''στεγνά'', μειώνοντας ακόμα περισσότερο τη πιθανότητα για τις όποιες χιονοπτώσεις ακόμα και στα υπερβόρεια του νομού. Με λίγα λόγια, θερμοκρασίες θα υπάρχουν από τα 400+ m , υετός όμως δεν!

  Όπως και να 'χει, το σημαντικό σε αυτή τη φάση μοιάζει να είναι η έντονη εμμονή των μοντέλων, να εμφανίζουν κάτι δυνατό, κάτι που για πρώτη φορά βλέπουμε φέτος τον χειμώνα, με σενάρια να μιλούν για χιονοπτώσεις ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, το διάστημα 4-7 Φεβρουαρίου. Είναι φυσικά πολύ νωρίς ακόμα να μιλάμε με λεπτομέρειες, οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η πορεία αυτής της εν δυνάμει ψυχρής εισβολής.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!


  

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε για τις έγκυρες και αναλυτικές προγνώσεις. Συνεχίστε με δύναμη και συνέπεια την ενημέρωση μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου