❄️Ο χειμώνας έφτασε - Η νέα εβδομάδα φέρνει χιονοπτώσεις ακόμα και... στα Βόρεια Προάστια

0

  Ιδιαίτερα αισθητή έκανε την εμφάνισή του ο χειμώνας στην Αττική από εχθές, που αν και καθυστερημένα, κατάφερε να ρίξει τις θερμοκρασίες, να φέρει έντονα φαινόμενα και φυσικά να χιονίσει τη Πάρνηθα για πρώτη φορά με μερική χιονόστρωση στη κορυφή της. Αν και χωρίς ιδιαίτερα φαινόμενα, χειμερινός παραμένει ο καιρός και σήμερα, Παρασκευή, στην Αττική με τη θερμοκρασία να διατηρείται κοντά στους 13-14 βαθμούς για τα κεντρικά και τα νότια και στους 10-12 για τις βορειότερες περιοχές. Σε αρκετά χαμηλά επίπεδα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται ο υδράργυρος και το Σαββατοκύριακο, ενώ δεν αποκλείεται μάλιστα να μας επισκέπτονται και τοπικά φαινόμενα.

 Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως του φετινού χειμώνα, φαίνεται (σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία), να ξεκινάει από τις αρχές της νέας εβδομάδας, με τη θερμοκρασία να αρχίζει να παρουσιάζει πτώση και αρκετές πιθανότητες για χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλότερα υψόμετρα του νομού. Αναλυτικότερα, από Δευτέρα περιμένουμε ήδη πτώση στις θερμοκρασίες (με ενδεικτικές μέγιστες στο κέντρο της Αθήνας τους 10-11 βαθμούς) ενώ προς τα μέσα, ο υδράργυρος μοιάζει να παρουσιάζει περαιτέρω πτώση, με αρκετά σενάρια να μιλούν μάλιστα για χιονοπτώσεις ακόμα και στα υπερβόρεια του νομού (πιθανά υψόμετρα >500μ ). Στην εικόνα που ακολουθεί, βλέπετε μια πρόγνωση για τις θερμοκρασίες στα 850hPa (περίπου 1500m) από το προγνωστικό μοντέλο GFS, για την Αττική. Είναι εμφανές, πως ένα σχετικά έντονο κύμα ψύχους βρίσκεται από πάνω μας, ικανό να φέρει τη πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή για τον φετινό χειμώνα. 

(Πιθανότερη ημερομηνία κατάβασης: 1-2/2)

Και για να μην σταθούμε εδώ, στην επόμενη εικόνα που ακολουθεί από το ίδιο μοντέλο, μπορούμε να δούμε κάτι παραπάνω, κάτι διαφορετικό, ικανό με τις κατάλληλες συνθήκες, να χιονίσει ακόμα και τα πεδινά τμήματα της Αττικής.

(Πιθανή ημερομηνία κατάβασης: 5-7/2)


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)