⛅️ Βελτίωση του καιρού τη Παρασκευή - Πιθανά φαινόμενα μέχρι το απόγευμα

0

 


Την πιο αξιόλογη κακοκαιρία του φετινού χειμώνα ζήσαμε σήμερα στην Αττική, με φαινόμενα τα οποία διήρκησαν για περισσότερο από οχτώ ώρες, καταιγίδες με τοπικές ραγδαιότητες ακόμα και 280mm/h, διακοπές ρεύματος, κλειστούς δρόμους και ποιοτικές χιονοπτώσεις ακόμα και στη κορυφή της Πάρνηθας.  

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τις περιοχές της Αττικής που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού, σύμφωνα με τους σταθμούς του Αστεροσκοπείου Αθηνών Μeteo.gr:
  • Μαρούσι: 74.6mm
  • Μαλακάσα: 68.4mm
  • Βριλήσσια: 66.4mm
  • Χαλάνδρι:66.2mm
  • Αμπελόκηποι: 64mm
Σημαντικά ύψη βροχής είχαμε και στις υπόλοιπες περιοχές του νομού, με το ύψος νερού να ξεπερνάει παντού τα 20mm. Χαμηλά επίσης παρέμεινε και η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να βρίσκεται συνεχώς στους 9-10 βαθμούς κελσίου. 

Πάμε να δούμε όμως ποια θα είναι η πορεία του καιρού από τις επόμενες ώρες, αφού όλα δείχνουν πως τα δύσκολα έχουν περάσει και πως μπροστά μας έχουμε μόνο βελτίωση.

Αύριο Παρασκευή, η μέρα αναμένεται να ξεκινήσει με αρκετές νεφώσεις με μικρά διαστήματα με ηλιοφάνεια για ολόκληρο τον νομό, ενώ δεν αποκλείεται αργά το πρωί - νωρίς το μεσημέρι έως και το απόγευμα, να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα Δυτικά και Νότια του νομού. Χιονοπτώσεις (ασθενείς) δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στη Πάρνηθα. Η θερμοκρασία σε παρόμοια με τα σημερινά επίπεδα, θα φτάσει τοπικά τους 11-12 βαθμούς κελσίου, με ιδιαίτερη ψύχρα νωρίς το πρωί και το αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί (κατά κύριο λόγο νότιοι), με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.

Χειμωνιάτικο θα παραμένει το σκηνικό του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τις θερμοκρασίες να μην ανεβαίνουν αισθητά, τις νεφώσεις να παραμένουν με πιθανότητες για ασθενή φαινόμενα στα βόρεια και τοπικά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία, ο χειμώνας ήρθε για να μείνει με τον καιρό τη νέα εβδομάδα, να παρουσιάζει καιρικό ενδιαφέρον.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)