💧 Σημαντική αλλαγή του καιρού τη Πέμπτη - Πιθανότητες χιονόπτωσης και στη Πάρνηθα

0

 


   Σε κλοιό κακοκαιρίας έχει μπει η Αττική τις τελευταίες ημέρες, με τις βροχοπτώσεις να την επισκέπτονται συχνά, δίνοντας ιδιαίτερα συνολικά ύψη βροχής που είναι αναγκαία, ειδικά μετά από μια τόσο ξηρή περίοδο που πέρασε. Όπως δείχνουν όλα τα νεότερα στοιχεία λοιπόν, το ίδιο καιρικό μοτίβο αναμένεται να ακολουθήσει και τις επόμενες ημέρες, με τις βροχοπτώσεις μάλιστα να γίνονται ακόμα πιο σφοδρές και μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ παράλληλα, χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στη κορυφή της Πάρνηθας. Πάμε να δούμε αναλυτικά τη πορεία του καιρού.

   Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι γενικά νεφελώδης για το νομό, με τοπικά φαινόμενα να έχουν πιθανότητες εκδήλωσης στα βόρεια του νομού νωρίς τα ξημερώματα. Δεν αποκλείεται μέσα στη μέρα να έχουμε ανοίγματα με ηλιοφάνεια, τα οποία όμως θα είναι για μικρά χρονικά διαστήματα. Ίσως να δούμε και κάποια φαινόμενα κατά τις βραδινές ώρες, χωρίς όμως να φέρουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η θερμοκρασία σε πτώση, αναμένεται να φτάσει τοπικά τις μεσημβρινές ώρες τους 13-14 βαθμούς κελσίου. Βόρειοι - βορειοανατολικοί πλέον οι άνεμοι, θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

  Ιδιαίτερα άστατος θα είναι ο καιρός στην Αττική τη Πέμπτη. Η μέρα θα ξεκινήσει με νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, που από το μεσημέρι και μετά αναμένεται να εκδηλώνουν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες σε ολόκληρο, σχεδόν, το νομό. Τα φαινόμενα, σύμφωνα με όλα τα νεότερα τρεξίματα των μοντέλων, μοιάζει να παρουσιάζουν σταδιακή εξασθένηση από αργά το βράδυ. Πιθανότητες  για χιονοπτώσεις στην κορυφή της Πάρνηθας αλλά και για χιονόνερο στα υπερβόρεια του νομού εξακολουθούν να υπάρχουν. Η θερμοκρασία θα παραμένει σταθερή για το κέντρο της Αθήνας, με τον υδράργυρο να φτάνει τους 13-14 βαθμούς κελσίου, με αρκετή ψύχρα να παρατηρείται νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Βοριάδες οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ισχυροί, με ένταση που θα φτάνει ακόμα και τα 6-7 μποφόρ.

  Βελτιωμένη από πλευράς φαινομένων θα είναι η Παρασκευή, αφού περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας. Δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια ασθενή φαινόμενα κατά περιόδους, όμως θα είναι ελάχιστης σημασίας. Η θερμοκρασία σταθερή θα φτάνει τοπικά τους 13-14 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα είναι κατά κύριο λόγο νοτιάδες, με ένταση κοντά στα 3-4 μποφόρ.

Ιδιαίτερη προσοχή λοιπόν θα χρειαστεί να δώσουμε στη Πέμπτη, που τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής. Βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)