Βελτίωση του καιρού τις πρώτες μέρες της εβδομάδας - Τι περιμένουμε μετά;

0


    Άστατος παρέμεινε ο καιρός στην Αττική αυτό το Σαββατοκύριακο, με τοπικές βροχοπτώσεις, τοπικά ισχυρούς νοτιάδες, αλλά και μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Οι βροχοπτώσεις μπορεί να μην ήταν ισχυρές, όμως πότισαν τη διψασμένη γη και παράλληλα κατάφεραν να μας κάνουν, έστω και για λίγο, να νιώσουμε τον χειμώνα που δεν λέει να κάνει φέτος αισθητή τη παρουσία του. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας -που ο καιρός φαίνεται να παρουσιάζει βελτίωση- αλλά και εκτίμηση για τον καιρό ως το τέλος της εβδομάδας και του μήνα.

   Με γενικά καλό καιρό αναμένεται να ξεκινήσει η εβδομάδα, με τη Δευτέρα να δείχνει ιδιαίτερα βελτιωμένη. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα κάνουν κατά διαστήματα την εμφάνιση τους κυρίως νωρίς το πρωί, ενώ μέσα στην ημέρα θα έχουμε αρκετές ώρες με ηλιοφάνεια. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία, θα μας θυμίσει τα «παλιά», με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τοπικά μέχρι και τους 16-17 βαθμούς κελσίου. Νοτιάδες θα παραμένουν οι άνεμοι, με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 4-5 μποφόρ.

   Λίγο παραπάνω συννεφιασμένος αλλά ξερός θα είναι ο καιρός τη Τρίτη, με τον ήλιο ωστόσο να μην κρύβεται για σχετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα. Σε παρόμοια επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τοπικά μέχρι και τους 15-16 βαθμούς κελσίου. Νοτιάδες θα παραμένουν οι άνεμοι, με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ. 

   Συννεφιασμένος αλλά επίσης ξερός θα παραμένει ο καιρός τη Τετάρτη, ενώ τοπικά θα έχουμε και μικρά διαστήματα με πιο αραιές νεφώσεις και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Μικρή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει  μέχρι τους 13-14 βαθμούς κελσίου. Βοριάδες και Βορειοανατολικοί θα γυρίσουν οι άνεμοι, με την ένταση τους να μην ξεπερνάει τα 5-6 μποφόρ. 

   Αλλαγή περιμένουμε στο σκηνικό του καιρού από τη Πέμπτη, με τις βροχές να επιστρέφουν, ενώ παράλληλα πτώση μοιάζει να παρουσιάζει ο υδράργυρος, κυρίως μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Τόσο τη Δευτέρα όσο και τη Τρίτη, αξίζει να σημειωθεί πως θα υπάρχει έντονη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης!

Ο καιρός τα τέλη του Γενάρη - αρχές Φλεβάρη, εξακολουθεί να παρουσιάζει έντονο καιρικό ενδιαφέρον, όμως η δυσκολία συμφωνίας των μοντέλων, μας δυσκολεύει στο να πούμε περισσότερα.

Μην ξεχνάτε να μας βρίσκεται και στα social media! 

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

   

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)