Κακοκαιρία «εξπρές» αύριο στην Αττική - Άστατος ο καιρός και το Σαββατοκύριακο (Αναλυτική πρόγνωση)

0

    Με θυελλώδεις νοτιάδες, υψηλές θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια στον Αττικό ουρανό φτάσαμε στο απόγευμα της Πέμπτης με μια νέα κακοκαιρία να βρίσκεται προ των πυλών, ενώ αρκετές περιοχές της χώρας μάλιστα έχουν έρθει ήδη αντιμέτωπες με τα πρώτα φαινόμενα της. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά τη πορεία αυτής της, σύντομης γενικά, κακοκαιρίας, που θα αρχίσει να επηρεάζει τον νομό μας από απόψε το βράδυ, με πτώση της θερμοκρασίας, φαινόμενα μέτριας έντασης και τοπικά ισχυρούς νοτιάδες που θα φτάνουν ακόμα και τα 6-7 μποφόρ.

Αναλυτικά,

 Αύριο Παρασκευή, από νωρίς τα ξημερώματα, αναμένεται να έχουμε στο νομό τις πρώτες βροχοπτώσεις, που τοπικά δεν αποκλείεται να μετατρέπονται σε καταιγίδες νωρίς τις πρωινές ώρες κυρίως στα Ανατολικά και τα Νότια. Μέχρι το μεσημέρι ωστόσο, τα όποια φαινόμενα μοιάζει να περιορίζονται στα Ανατολικά, με γρήγορη εξασθένηση και παράδοση της σκυτάλης στην αραιή συννεφιά και την ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, με τον υδράργυρο στο λεκανοπέδιο να φτάνει τοπικά τους 15-16 βαθμούς. Νοτιάδες και νοτιοδυτικοί οι άνεμοι, θα παραμένουν τοπικά ισχυροί μέχρι (κυρίως) και νωρίς το πρωί, πνέοντας τοπικά με ένταση κοντά στα 6-7 μποφόρ. 

   Άστατος θα παραμένει ο καιρός και το Σάββατο για την Αττική, με την ημέρα βέβαια να ξεκινάει με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες νωρίς το μεσημέρι θα αρχίσουν να πυκνώνουν, μέχρι να ξεκινήσει νέος κύκλος βροχοπτώσεων από νωρίς το απόγευμα, που θα διαρκέσει μέχρι και νωρίς το βράδυ. Τοπικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά και Νότια του νομού. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει στο λεκανοπέδιο τους 15-16 βαθμούς κελσίου. Θυελλώδεις οι νοτιάδες, δεν αποκλείεται τοπικά μέσα στη μέρα να αγγίζουν ακόμα και τα 7-8 μποφόρ.

  Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Κυριακή, με αρκετές νεφώσεις από νωρίς το πρωί και πολλές πιθανότητες για βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές - απογευματινές (κυρίως) ώρες. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, θα φτάνει στο λεκανοπέδιο τους 15-16 βαθμούς κελσίου. Καλύτερη η εικόνα των νοτιάδων, οι οποίοι τοπικά δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ.

Παρακάτω ακολουθούν χάρτες από το νεότερο τρέξιμο του μετεωρολογικού μοντέλου GFS που δείχνουν την κατάβαση των ψυχρών αέριων μαζών προς τη χώρα μας, που θα κρατήσουν τη χώρα μας σε χειμωνιάτικο σκηνικό για τις επόμενες 3 ημέρες.



Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το γεγονός πως τα τέλη του μήνα, καθώς και οι αρχές του Φλεβάρη, εξακολουθούν να παρουσιάζουν ιδιαίτερο καιρικό ενδιαφέρον, με πολλά σενάρια να θέλουν ισχυρό κύμα ψύχους να κατεβαίνει προς τη χώρα μας. 

Παρακολουθούμε όλα τα νεότερα και σας ενημερώνουμε!










Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)