Πρώτα η θερμή εισβολή και μετά ο χειμώνας - Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

0


  Σε τροχιά άνοιξης μοιάζει να έχει μπει για ακόμα μια φορά η χώρα μας, με τον υδράργυρο σήμερα να αγγίζει τοπικά στην Αττική ακόμα και τους 19 βαθμούς κελσίου. Με παρόμοιες συνθήκες αναμένεται να περάσουν και οι επόμενες ημέρες, με ηλιοφάνεια, λίγες νεφώσεις, μέτριας και ισχυρής έντασης νοτιάδες και θερμοκρασίες κοντά στους 18-19°C. Αυτή η «θερμή εισβολή ωστόσο, δεν μοιάζει να παραμένει για πολύ, αφού από τη Παρασκευή, τα πράγματα θα αλλάξουν, με πιθανά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες.

  Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα βελτιωμένος για τον νομό, με τον ήλιο να πρωταγωνιστεί για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας, με λίγες νεφώσεις να εμφανίζονται στα βορειότερα τμήματα τις πρωινές, κατά κύριο λόγο, ώρες. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα με τα σημερινά, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να φτάνει τους 18-19°C. Νοτιάδες οι άνεμοι, θα πνέουν σχετικά ισχυροί, με  ένταση που φτάνει τοπικά τα 6-7 μποφόρ.

  Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Πέμπτη, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες και κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να φτάνει τους 18-19°C. Νοτιάδες οι άνεμοι, θα πνέουν σχετικά ισχυροί, με  ένταση που φτάνει τοπικά τα 6-7 μποφόρ.

 Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μοιάζει να έχουμε από τη Παρασκευή, με τη μέρα να ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι βροχές όμως δεν μοιάζει να διαρκούν για πολύ αφού όλα δείχνουν πως θα παρουσιάσουν εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά, δίνοντας τη σειρά τους σταδιακά στην ηλιοφάνεια. Χαμηλότερα θα βρίσκεται η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνάει τους 15-16°C. Θα παραμένουν οι νοτιάδες, οι οποίοι τοπικά αναμένεται να φτάνουν σε ένταση τα 5-6 μποφόρ.

Παρακάτω ακολουθεί μια σειρά από εικόνες, οι οποίες δείχνουν μέσα από το προγνωστικό μοντέλο GFS τη κατάβαση ψυχρότερων αέριων μαζών που θα μας συνοδεύουν και μέσα στο Σαββατοκύριακο, φέρνοντας επιτέλους ένα χειμωνιάτικο σκηνικό.




   Επιπλέον, με βάση όλα τα νεότερα στοιχεία, το χειμωνιάτικο σκηνικό μοιάζει να παραμένει για αρκετό καιρό στη χώρα, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν ακόμα περισσότερο, στα τέλη του Γενάρη - αρχές Φλεβάρη.



Μέχρι τότε παρακολουθούμε όλες τις νεότερες εξελίξεις και σας ενημερώνουμε για νεότερα!



 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)