Δίχως τέλος ο ήπιος χειμώνας - Έρχεται θερμή εισβολή και μετά... τι;

0


   Έναν ήπιο χειμώνα δίχως τέλος μοιάζει να διανύει η Ελλάδα και όχι μόνο, φέτος, με τις θερμοκρασίες να μην λένε να υποχωρήσουν σημαντικά και τα φαινόμενα να μένουν φειδωλά για το σύνολο (τουλάχιστον) της χώρας μας, αυξάνοντας δραματικά τις ημέρες με ηλιοφάνεια, κάτι σχετικά σπάνιο για τους μήνες που διανύουμε. Παρακάτω ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες, αναφορά στη νέα θερμή εισβολή που πρόκειται να επισκεφτεί τη χώρα μας στα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου, αλλά και εκτίμηση για το αν πρόκειται να δούμε επιτέλους επιδείνωση με κρύο και χιόνια στην Αττική.

  Αύριο Σάββατο, ο καιρός στην Αττική θα είναι σχετικά καλός, με λίγες νεφώσεις το πρωί που θα σπάνε τοπικά και περαιτέρω πύκνωση από το μεσημέρι και μετά. Από το απόγευμα και ύστερα, δεν αποκλείεται να δούμε τοπικά φαινόμενα στα βόρεια και ανατολικά του νομού, με ασθενή, ωστόσο, ένταση. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα, δεν θα ξεπερνάει τοπικά τους 13-14°C, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια από νότιες, με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

  Νεφελώδης θα είναι ο καιρός τη Κυριακή στην Αττική, με αρκετά, ωστόσο, να είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα στα βόρεια του νομού θα υπάρχει κατά τις απογευματινές ώρες. Στους 12-13°C θα βρίσκεται ο υδράργυρος τοπικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια από νότιες, με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

 Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με νεφώσεις, ισχυρούς τοπικά νοτιάδες, πιθανά ασθενή -κατά βάση- φαινόμενα και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασία, που δεν αποκλείεται από τα μέσα της εβδομάδας να αρχίσει να φλερτάρει και πάλι με τους 20°C.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΕΡΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ

  Και ενώ έχει αρχίσει να φαίνεται πως ο χειμώνας πάει να ορθοποδήσει, μια νέα πρόβλεψη των μοντέλων για ενδεχόμενη επίσκεψη θερμής εισβολής στα τέλη του δεύτερου δεκαημέρου του Γενάρη (17-20), έρχεται για να μας πάει πάλι πίσω, ψάχνοντας ξανά την ύπαρξη του χειμώνα όλο ένα και πιο μακριά. Το μόνο θετικό ωστόσο, είναι πως  οι προγνώσεις, από όλα τα μοντέλα, εξακολουθούν αδιάκοπα να βλέπουν διαδοχικές ψυχρές εισβολές κατά το τρίτο δεκαήμερο και αργότερα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των οποίων θα μπορούν να αναλυθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)