Ο καιρός στην Αττική για τις επόμενες ημέρες - Οι προβλέψεις μέχρι και το τέλος του μήνα

0

 

   Με μερική ηλιοφάνεια, τοπικά αυξημένες νεφώσεις και ήπιες θερμοκρασίες πέρασε η σημερινή μέρα για την Αττική χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται κάπου ιδιαίτερα φαινόμενα όπως εχθές. Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο ποια αναμένεται να είναι η πορεία του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς και ποιο φαίνεται, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, να είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και το τέλος του μήνα.

    Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά βελτιωμένος, με ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, οπού από αργά το μεσημέρι - απόγευμα, θα δίνει τη θέση της σε λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώνουν, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δώσουν κάπου τοπικά φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα παραμένει σε παρόμοια επίπεδα, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να φτάνει τους 14-15°C. Αρκετά χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τις βραδινές ώρες και νωρίς το πρωί, ενώ παράλληλα τα ποσοστά υγρασίας θα είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι άνεμοι βόρειοι - βορειοδυτικοί, θα πνέουν με μέτρια ένταση που τοπικά θα φτάνει τα 4-5 μποφόρ.

   Λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας περιμένουμε στο νομό τη Παρασκευή, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 12-13°C. Αρκετά χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες κατά τις βραδινές ώρες και νωρίς το πρωί, ενώ παράλληλα τα ποσοστά υγρασίας θα είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι άνεμοι βόρειοι, θα πνέουν με μέτρια ένταση που θα αγγίζει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

 Αρκετές νεφώσεις, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και τοπικά φαινόμενα περιμένουμε το Σαββατοκύριακο, με αρκετές πιθανότητες να δίνουν χιονοπτώσεις ακόμα και στη κορυφή της Πάρνηθας (1200m +). 

  Με βάση όλα τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα που έχουμε μέχρι και αυτή την ώρα, όλα δείχνουν σημαντική αλλαγή στη διάθεση του καιρού κατά τα τέλη του δευτέρου και κατά τη διάρκεια του τρίτου 10ημέρου του Γενάρη, με τις πιθανότητες, μάλιστα, να μην αποκλείουν ακόμη και ένα μεγάλο χιόνι σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)