Η καλοκαιρία συνεχίζεται στη καρδιά του Χειμώνα - Οι πρώτες ενδείξεις για μεταβολή

0

 


   Μπορεί το νέο έτος να ξεκίνησε, μπορεί πλέον να βρισκόμαστε στη καρδιά του χειμώνα, ο πραγματικός χειμώνας όμως εξακολουθεί να αγνοείται. Είναι αλήθεια, πως τις βραδινές και πρωινές ώρες ο υδράργυρος βρίσκεται κάτω των 10 βαθμών κελσίου, κάνοντας το κρύο ιδιαίτερα αισθητό, όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι συνθήκες θυμίζουν τέλη χειμώνα - αρχές άνοιξης, με ηλιοφάνεια, ήπιους ανέμους και θερμοκρασίες που αγγίζουν ή ακόμα και ξεπερνούν τοπικά τους 17-18 βαθμούς κελσίου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η έντονη απουσία υετού από τις αρχές Δεκέμβρη για την Αττική, ενώ επίσης προβληματισμός δημιουργείται και από τη συνεχή τάση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας να μεταφέρει προς την Ευρώπη και συνεπώς προς την Ελλάδα, θερμές αέριες μάζες, δημιουργώντας αυτό το ήπιο καιρικό σκηνικό που παρατηρούμε όλες αυτές τις μέρες. 

    Με βάση όλα τα νεότερα στοιχεία από τα τελευταία τρεξίματα των μοντέλων, έχουμε αρχίσει πλέον να βλέπουμε ένα διάλειμμα από την καλοκαιρία (και λέω διάλειμμα γιατί η πορεία του καιρού από τις 15 Γενάρη και μετά δεν είναι τίποτα παρά μία εικασία) στις αρχές του δεύτερου 10ημέρου του Γενάρη, με πτώση στη θερμοκρασία, πιθανά φαινόμενα (επιτέλους!) στο νομό και πιθανότητες για χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Μένει φυσικά να δούμε πια θα είναι η συνέχεια στα επόμενα τρεξίματα, να αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά της πιθανής αυτής κακοκαιρίας και να δούμε τελικά ποιες περιοχές της Ελλάδας θα αφορά περισσότερο. (Φωτογραφία άρθρου: Εικόνα από τη μεταβολή των θερμοκρασιών στα 850hPa στις 13-1-23)

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες - Πως θα είναι ο καιρός τα Θεοφάνεια

   Αύριο Τετάρτη, περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις κατά τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας τους 18-19 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ.

   Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τη Πέμπτη, αφού περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό, με πιθανότητα για τοπικές νεφώσεις νωρίς τις πρωινές ώρες. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, με μικρή όμως πτώση, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας τους 16-17 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, μέχρι και το μεσημέρι και έπειτα από νότιες, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

   Ανήμερα τα Θεοφάνεια ο καιρός θα είναι εξαιρετικός, με γενικά αίθριο ουρανό για το σύνολο του νομού. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας τους 17-18 βαθμούς κελσίου, ενώ ήπιοι θα είναι και οι άνεμοι, που θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα3-4 μποφόρ. Νωρίς το πρωί οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά χαμηλές, οπότε όσοι επιχειρήσουν να βουτήξουν στα νερά για τον αγιασμό των υδάτων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα τολμηροί.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)