Φευγάτος ο χειμώνας - Ήπια τα Χριστούγεννα

0


    Αρκετό ήταν το κρύο σήμερα σε ολόκληρη την Αττική, με τον υδράργυρο τοπικά να μην ξεπερνάει τους 10-11 βαθμούς κελσίου, ενώ επίσης ισχυροί ήταν και βοριάδες οι οποίοι κατά τόπους ξεπερνούσαν τα 7-8 μποφόρ. Ένα καθαρά χειμωνιάτικο σκηνικό δηλαδή που αρκούσε για να μας θυμίσει πως βρισκόμαστε στις αρχές του τρίτου 10ημέρου του Δεκέμβρη. Ο χειμώνας όμως δεν μοιάζει να κρατάει για πολύ, αφού το άστατο σκηνικό του καιρού θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται με κορύφωση τα τέλη της εβδομάδας.

   Αναλυτικά: 

    Αύριο Τετάρτη, πρώτη επίσημη μέρα του χειμώνα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρο το νομό, με λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Μικρή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να φτάνει το μεσημέρι τους 12-13 βαθμούς κελσίου. Αξίζει να σημειώσουμε ωστόσο, πως η θερμοκρασία τόσο νωρίς το πρωί όσο και αργά το βράδυ θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή, με την ψύχρα να είναι αισθητή. Μείωση θα παρουσιάσει και η ένταση των βοριάδων, που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

     Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Πέμπτη, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές - βραδινές ώρες. Οι θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα, με τον υδράργυρο τοπικά να φτάνει τους 13-14 βαθμούς κελσίου. Αισθητή θα είναι η ψύχρα  τις πρωινές ώρες, όμως όχι τόσο έντονη όσο τις προηγούμενες ημέρες, εξαιτίας της μείωσης της έντασης των βοριάδων που δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ τοπικά.

    Αρκετά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας, με αρκετή ηλιοφάνεια, ήπιους ανέμους και θερμοκρασίες που δεν αποκλείεται, ειδικά την ημέρα των Χριστουγέννων, να φτάνουν και πάλι μέχρι και τους 16-17 βαθμούς κελσίου. 

   Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός μετά τα Χριστούγεννα, με τα μοντέλα να διαφωνούν μεταξύ τους, δείχνοντας ιδιαίτερη αναταραχή στην ατμόσφαιρα για τα τέλη του μήνα και του έτους.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)