Τραβάει ξανά την ανηφόρα ο υδράργυρος - Φαίνεται επιτέλους ο χειμώνας

0


 
    Για σκαμπανεβάσματα στο σκηνικό του καιρού μιλούσαμε τις προηγούμενες ημέρες και αυτά φαίνεται πως ζούμε τώρα στην Αττική, με τη θερμοκρασία να παρουσιάζει συνεχείς μεταβολές, άλλοτε ανοδικές και άλλοτε πτωτικές. Σήμερα Τετάρτη, πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνάει τους 15-16 βαθμούς κελσίου. Πάμε να δούμε όμως ποια θα είναι η διάθεση του καιρού για τις επόμενες ημέρες μέχρι και το τέλος της τελευταίας εβδομάδας του φθινοπώρου, μιας και όλα δείχνουν πως μια νέα «θερμή εισβολή» θα ξεκινήσει να επηρεάζει τη χώρα.

     Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση σε ολόκληρο τον νομό. Με νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, σε συνδυασμό με τοπικά φαινόμενα θα κυλήσουν οι πρώτες πρωινές ώρες με πολύ γρήγορη εξασθένηση. Λίγες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας θα αποτελούν το σκηνικό του καιρού της υπόλοιπης ημέρας, με την θερμοκρασία παράλληλα να παρουσιάζει ιδιαίτερη άνοδο. Πιο συγκεκριμένα, στο κέντρο της Αθήνας, ο υδράργυρος θα φτάσει ή ακόμα και θα ξεπεράσει τους 20-21 βαθμούς κελσίου. Νοτιάδες και πάλι οι άνεμοι  θα πνέουν με μέτρια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ, ενώ επίσης αισθητή -κυρίως το μεσημέρι- θα είναι και η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

   Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και τη Παρασκευή, με λιγότερες νεφώσεις και μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια στον Αττικό ουρανό. Σε υψηλά επίπεδα θα παραμένει η θερμοκρασία με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει ακόμα και τους 20-21 βαθμούς κελσίου. . Νότιοι  οι άνεμοι κατά κύριο λόγο (θα στρέφονται και σε βοριάδες κατά τις πρωινές ώρες), θα πνέουν με μέτρια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ.

   Παρόμοιο, με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και χωρίς φαινόμενα, θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, της τελευταίας εβδομάδας του επίσημου φθινόπωρου, με το καιρικό ενδιαφέρον να είναι ιδιαίτερα αυξημένο από τη νέα εβδομάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα, όλα δείχνουν ότι η Δευτέρα, θα φέρει μαζί της και τον χειμώνα, ρίχνοντας αρκετά τη θερμοκρασία, φέρνοντας τοπικά ισχυρούς βοριάδες και φυσικά τοπικά φαινόμενα τα οποία θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες!

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για όλα τα νεότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)