Έρχεται «θερμή Πρωτοχρονιά» - Αγνοείται ακόμα ο υετός από την Αττική

0


    Ακόμα μια μέρα που φέρνει περισσότερο σε φθινόπωρο πέρασε και σήμερα, με λίγες νεφώσεις, μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και θερμοκρασίες που πλησίασαν ακόμα και τους 18 - 19 βαθμούς κελσίου. Ένα σκηνικό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, με ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ από τη μια, και από την άλλη με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και ηλιοφάνεια το μεσημέρι. Το ερώτημα που παραμένει και όπως είναι λογικό, γίνεται εντονότερο, με τη πάροδο των ημέρων, αφορά την ύπαρξη φαινομένων τα οποία αγνοούνται από το σύνολο του νομού εδώ και τουλάχιστον 15 μέρες (πλην ασθενών φαινομένων στα ορεινά - ημιορεινά που δεν θεωρούνται χρήσιμα για τη φύση). Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά την πορεία του καιρού ως τη λήξη του έτους αλλά και μια εκτίμηση για τον καιρό του πρώτου 10ήμερου του Γενάρη.

   Λίγες αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια περιμένουμε στην Αττική αύριο Πέμπτη, με πιο πυκνές νεφώσεις να αναμένονται στα βόρεια ορεινά -ημιορεινά. Μικρή πτώση θα καταγράψει ο υδράργυρος στο νομό, με τη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 16-17 βαθμούς κελσίου. Η ψύχρα θα παραμένει πιο έντονη νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες θα βρίσκεται στα ύψη και η υγρασία (περίπου 90%). Οι άνεμοι θα είναι κατά κύριο λόγο βόρειοι, με ήπια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 3-4 μποφόρ τοπικά.

 Περισσότερες νεφώσεις και μικρότερα διαστήματα ηλιοφάνειας στο σύνολο του νομού περιμένουμε  τη Παρασκευή. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασία, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας μέχρι και τους 15-16 βαθμούς κελσίου.  Η ψύχρα θα παραμένει πιο έντονη νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες θα βρίσκεται στα ύψη και η υγρασία ( > 90%). Οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν με ήπια ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ τοπικά.

    Με καλοκαιρία, άνοδο στη θερμοκρασία και ήπιους ανέμους αναμένεται να φτάσουμε στο τέλος του έτους, ολοκληρώνοντας, έτσι, έναν μήνα του χειμώνα χωρίς βροχές, χωρίς χιόνια και με αρκετά υψηλή μέση μέγιστη θερμοκρασία. Τη Πρωτοχρονιά ο καιρός θα μυρίζει άνοιξη, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να δείχνουν ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες κοντά στους 18-19 βαθμούς κελσίου.


Πότε θα δούμε τελικά χειμώνα;

   Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η έλλειψη του χειμώνα από τη χώρα μας, με τα φαινόμενα να απουσιάζουν για 'βδομάδες και με τις θερμοκρασίες τις μεσημεριανές κυρίως ώρες να θυμίζουν άνοιξη, ξεπερνώντας ακόμα και τους 20 βαθμούς κελσίου. Έως πότε θα διαρκέσει αυτό; Πότε αναμένεται να δούμε επιτέλους την έναρξη του χειμώνα; 
 
    Με βάση όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ο Γενάρης θα ξεκινήσει με άρωμα Δεκέμβρη, με καλοκαιρία δηλαδή, που ενδέχεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο πενθήμερο του νέου έτους. Επιπλέον, εξακολουθεί να παρουσιάζεται έλλειψη υετού για τη χώρα μας, με το πρόβλημα να παραμένει έντονο. Οι ελπίδες για την έναρξη του χειμώνα μεταφέρονται πλέον για το 2ο δεκαήμερο του Γενάρη. 

Παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις και σας ενημερώνουμε για νεότερα!



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)