Η καλοκαίρια δεν έχει ... τέλος - Εφιαλτικές οι προβλέψεις για τις πρώτες μέρες του χρόνου

0


   Ιδιαίτερα καλός μοιάζει να είναι ο καιρός τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, με ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες κοντά στους 17-18 βαθμούς κελσίου και ήπιους ανέμους. Με την Ελλάδα να διανύει έναν από τους πιο άνομβρους και θερμούς Δεκέμβριδες των τελευταίων ετών, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, πλέον επιβεβαιώνουν, πως αυτό το σκηνικό δεν θα είναι προσωρινό, αλλά διαρκείας, μιας και θέλουν να μας συνοδεύει έντονα μέχρι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ και τις πρώτες μέρες του νέου έτους.

    Αναλυτικά, την εβδομάδα που διανύουμε περιμένουμε και την κορύφωση αυτού του θερμού κύματος που διανύουμε, με τη θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας αύριο Τρίτη να ξεπερνάει ακόμα και τους 18 -19 βαθμούς κελσίου. Κατά τα άλλα, η ηλιοφάνεια θα είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της ημέρας για το σύνολο του νομού, όπως επίσης θα είναι και οι ήπιοι νοτιάδες που θα πνέουν κυρίως τις μεσημβρινές ώρες και δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 2-3 μποφόρ.

   Με μικρή πτώση του υδραργύρου αλλά χωρίς φαινόμενα θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας (η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 14 - 16 βαθμούς κελσίου). Η σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι τα μόνα στοιχεία που θα μας υπενθυμίζουν ότι φτάνουμε σε έναν από τους πιο δυνατούς μήνες του χειμώνα για την Ελλάδα, τον Ιανουάριο. Θα συνεχίζουν να πνέουν κατά κύριο λόγο νοτιάδες (με εξαίρεση τη Τετάρτη που θα πνέουν βοριάδες - βορειοδυτικοί κοντά στα 3-4 μποφόρ τοπικά), με ένταση που θα φτάνει τα 3-4  μποφόρ.

   Και αν νομίζουμε πως εκεί το πρόβλημα τελειώνει, τότε είμαστε βαθιά νυχτωμένοι, αφού τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία για τα «μακρινά» (που πράγματι είναι πολύ μακρινά για το χάος του καιρού), εξακολουθούν να δείχνουν υψηλές πιέσεις (συνεπώς καλοκαιρία) πάνω από τη χώρα, φέρνοντας νέα «θερμά κύματα» ανεβάζοντας τη θερμοκρασία και διατηρώντας την -επικίνδυνη πια- ανομβρία στην καρδιά του χειμώνα. 

   Θα λέγαμε πως μπορεί να αρχίσει να υπάρχει κάποιο καιρικό ενδιαφέρον κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, όμως γίνεται αντιληπτό ότι μιλάμε για μια καιρική αιωνιότητα μακριά.


Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε για νεότερα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)