Καλός ο καιρός στις γιορτές - Που θα φτάσει η θερμοκρασία τα Χριστούγεννα

0
    Σημαντικά βελτιωμένος είναι ο καιρός τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, με τον υδράργυρο να τραβάει και πάλι προς τα πάνω και τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του για μεγάλα χρονικά διαστήματα στον Αττικό ουρανό. Κάπως έτσι αναμένεται να παραμείνει το σκηνικό του καιρού μέχρι και το τέλος του μήνα / έτους, χωρίς φαινόμενα, χωρίς σημαντικές θερμοκρασιακές μεταβολές, αλλά και χωρίς ενισχυμένους ανέμους. 

Αναλυτικά:

   Αύριο Σάββατο, Παραμονή Χριστουγέννων, περιμένουμε καλό καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στο σύνολο του νομού. Σε παρόμοια επίπεδα με τα σημερινά  θα κινηθεί και η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να φτάνει τους 14-15 βαθμούς κελσίου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αισθητό θα είναι το κρύο νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ -όπως παραμένει μέχρι και σήμερα- με τα θερμόμετρα να μην ξεπερνούν τους 12 βαθμούς. Νοτιάδες κατά κύριο λόγο οι άνεμοι (θα στρέφονται και σε βοριάδες τοπικά), θα πνέουν με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

  Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος για το σύνολο του νομού. Μικρή άνοδο στη θερμοκρασία θα φτάσει τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας στους 16-17 βαθμούς κελσίου, με ψυχρούλα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Οι καθαροί βοριάδες που θα πνέουν στο νομό με ένταση κοντά στα 4-5 μποφόρ, ενδέχεται να ψυχραίνουν λίγο παραπάνω την ατμόσφαιρα.

   Τη νέα εβδομάδα ο καιρός θα παραμένει βελτιωμένος, με αρκετή ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τοπικά ακόμα και τους 17-18 βαθμούς και ήπιους νοτιάδες. Δυστυχώς, ο Δεκέμβρης, ο πρώτος μήνας του χειμώνα, μοιάζει να μην μπορεί να δώσει περισσότερα φαινόμενα μέχρι και το τέλος του, οπότε πολλές περιοχές του νομού, φαίνεται να κλείνουν το μήνα με λιγότερο από 5mm συνολικού υετού. 

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)