Βελτιωμένος ο καιρός μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Καλοκαιρία μέσα στις γιορτές

0

 


   Βελτιωμένος ήταν σήμερα ο καιρός στην Αττική, με ηλιοφάνεια, άνοδο στη θερμοκρασία και μείωση της έντασης των βοριάδων, οι οποίοι μάλιστα δεν ξεπέρασαν τοπικά τα 4-5 μποφόρ. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας ωστόσο αναμένεται τις επόμενες ώρες μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τον υδράργυρο στο κέντρο της πόλης να πέφτει σε χαμηλά επίπεδα, αγγίζοντας περίπου τους 7-8 βαθμούς κελσίου. Πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο ποια θα είναι η πορεία του καιρού μέχρι και τη τελευταία μέρα της εβδομάδας, τον καιρό των Χριστουγέννων αλλά και μια πρώτη εκτίμηση σχετικά με την πορεία του καιρού ως το τέλος του μήνα και του έτους.

  Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος για το μεγαλύτερο μέρος του νομού, με λίγες τοπικές νεφώσεις ενδεχομένως να εμφανίζονται κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια. Σε άνοδο θα βρίσκεται ο υδράργυρος στο λεκανοπέδιο, με τη μέγιστη τιμή του, να αγγίζει τοπικά τους 12-13 βαθμούς κελσίου, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως νωρίς το πρωί, η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, με το κρύο να είναι τσουχτερό. Βοριάδες μέχρι το μεσημέρι και έπειτα νοτιάδες  οι άνεμοι που θα πνέουν στο νομό, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

  Καλός ο καιρός και τη Παρασκευή, με λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Τους 13-14 βαθμούς κελσίου θα φτάσει το μεσημέρι  ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας, με αισθητή  ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Νότιοι - Νοτιοδυτικοί οι άνεμοι, θα πνέουν ασθενείς, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τα 2-3 μποφόρ.

 Το Σάββατο, Παραμονή Χριστουγέννων, περιμένουμε περαιτέρω βελτίωση του καιρού σε ολόκληρο το νομό, με λίγες νεφώσεις, αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάνουν τοπικά τους 14-15 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα παραμένουν νοτιάδες, με ένταση κοντά στα 3-4 μποφόρ.

  Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα βελτιωμένος, χωρίς όμως να μιλάμε για Πασχούγεννα ( αφού ως γνωστόν το Πάσχα στην Αττική έχουμε θερμοκρασίες κοντά στους 24-25 βαθμούς κελσίου). Οι περιορισμένες νεφώσεις, η αρκετή ηλιοφάνεια και οι ήπιοι βοριάδες θα συνθέτουν το σκηνικό της μέρας, ενώ η θερμοκρασία θα πλησιάζει τοπικά τους 15-16 βαθμούς κελσίου (ίσως δούμε και 17άρια). Μιλάμε δηλαδή για ήπιο καιρό αλλά όχι πλήρως ανοιξιάτικο.

   Μια πρώτη εκτίμηση τώρα για τον καιρό έως το τέλος του μήνα και συνεπώς ως το τέλος του 2022, θα ήταν ότι πάμε για ήπιο καιρό, χωρίς ιδιαίτερες αστάθειες, χωρίς φαινόμενα και αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που αν επιβεβαιωθεί, θα μιλάμε για έναν παράξενο Δεκέμβρη, ίσως και έναν από τους θερμότερους και ξηρότερους Δεκέμβριδες των τελευταίων ετών. Δεν αποκλείεται από την άλλη, μικρές ψυχρές εισβολές να κάνουν την εμφάνιση τους στη χώρα μας, όμως το ενδιαφέρον τους με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία, παραμένει μικρό.

Παρακολουθούμε όλα τα νεότερα και σας ενημερώνουμε συνεχώς!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)