Πολικό παραλήρημα στις Η.Π.Α. - Ισχυρή ψυχρή εισβολή λίγο πριν τα Χριστούγεννα

0

    Μία ισχυρή, ψυχρή μάζα αέρα πολικής προελεύσεως αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 50 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες, αλλά και όσοι επιλέξουν να περάσουν τις γιορτές εκεί, να δοκιμασθούν από το συγκεκριμένο κύμα κακοκαιρίας, 

   Έτσι, από την Τρίτη μέχρι τουλάχιστον και το Σάββατο σύμφωνα και με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Severe Weather Europe στις βόρειες, βορειοδυτικές, δυτικές και ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες οι μέγιστες θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλότερες από το μεσοπρόθεσμο μέσο όρο για τα δεδομένα της εποχής, με τον υδράργυρο να πέφτει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται αυτό το κύμα κακοκαιρίας να καταλήξει ως τη Φλόριντα και το Τέξας, αλλά μέχρι και τις βόρειες περιοχές στον Κόλπο του Μεξικού.

  Είναι απίστευτο να παρατηρήσουμε την φωτογραφία που ακολουθεί, με τις θερμοκρασίες στα 850hpa να αγγίζουν τοπικά, στο κέντρο αλλά και βορειότερα, ακόμα και τους -32 βαθμούς κελσίου!


    Η ψυχρή μάζα αέρα αναμένεται να διατηρηθεί, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, για μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο στον Καναδά όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ παράλληλα θα συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές και πυκνές χιονοπτώσεις. Το κρύο θα διατηρείται τσουχτερό ακόμα και κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και για αυτό θα απαιτείται η δέουσα προσοχή από τους πολίτες στο θέμα των μετακινήσεων καθώς θα υπάρξει πολύ ισχυρός παγετός.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)