Ραγδαία η μεταβολή του καιρού από Δευτέρα - Βαρύς χειμώνας αλλά... για λίγο

0

 



     Με θερμοκρασίες άνοιξης πέρασε αυτό το Σαββατοκύριακο για την Αττική, με τον υδράργυρο σε πολλές περιοχές του νομού να ξεπερνάει ακόμα και τους 21-22 βαθμούς κελσίου. Σε τίποτα όμως δεν θα μας θυμίζει ο καιρός τις αρχές της νέας εβδομάδας το σκηνικό των τελευταίων ημερών, με τη θερμοκρασία να κάνει στην κυριολεξία βουτιά με πτώση της τάξης των 10+ βαθμών κελσίου και με πολύ ισχυρούς βοριάδες, που δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίζουν ακόμα και τα 7-8 μποφόρ.

Αναλυτικά:

   Αύριο Δευτέρα, περιμένουμε νεφώσεις καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με  διαστήματα ηλιοφάνειας στον ουρανό κυρίως στα νότια του νομού. Λίγες ψιχάλες χωρίς να αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, μπορεί να παρατηρηθούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού τις πρωινές ώρες, ενώ βαρύς με ανοίγματα θα παραμένει ο ουρανός στα υπερβόρεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση στο σύνολο του νομού, με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνάει το μεσημέρι τους 12-13 βαθμούς κελσίου. Αρκετά χαμηλότερες θα είναι όμως οι μέγιστες τιμές στα βόρεια του νομού, που δύσκολα θα ξεπερνούν τους 10 - 11 βαθμούς. Ισχυροί θα είναι οι βοριάδες σε ολόκληρο το νομό, με ριπές που κυρίως στα Ανατολικά και τα Βόρεια είναι πολύ πιθανό να αγγίζουν ή ακόμα και να ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ. Ασθενείς χιονοπτώσεις δεν αποκλείεται να έχουμε στην Πάρνηθα -από το μεσημέρι κυρίως και έπειτα- ενώ επίσης πιθανότητα για χιονόνερο παρουσιάζουν και οι περιοχές μέχρι περίπου τα 900μ υψόμετρο στα βόρεια άκρα του νομού.

   Στο επίκεντρο της «ψυχρής εισβολής», αναμένεται να βρεθεί η Αττική τη Τρίτη, με το κρύο να είναι τσουχτερό για ολόκληρο το νομό. Νεφώσεις περιμένουμε γενικά στον Αττικό ουρανό με διαστήματα ηλιοφάνειας στα νότια, κυρίως τις πρωινές ώρες. Περαιτέρω πτώση αναμένεται να παρουσιάσει η θερμοκρασία με τον υδράργυρο στο κέντρο της Αθήνας να μην ξεπερνάει το μεσημέρι τους 8-9 βαθμούς κελσίου. Αρκετά χαμηλές θα είναι οι θερμοκρασίες ωστόσο στα βόρεια του νομού, με πολλές περιοχές να μην ξεπερνούν ακόμα και τους 4-5 βαθμούς. Ο παγωμένος βοριάς, θα πνέει ιδιαίτερα ισχυρός, με ριπές που κυρίως στα Ανατολικά και τα Βόρεια είναι πολύ πιθανό να αγγίζουν ή ακόμα και να ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ. Πιθανότητες για ασθενείς χιονοπτώσεις εξακολουθούν να υπάρχουν για την Πάρνηθα, κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

  Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από τη Τετάρτη, με μικρή άνοδο στη θερμοκρασία (θα παραμένει αρκετή ψύχρα τις πρωινές και βραδινές ώρες με θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών κελσίου).Οι λίγες νεφώσεις χωρίς φαινόμενα (πλην τοπικών ασθενών βροχοπτώσεων στα ημιορεινά και ορεινά του νομού) και οι ήπιοι βοριάδες, χαρακτηρίζουν το σκηνικό του καιρού μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας.

Μείνετε συντονισμένοι για όλα τα νεότερα!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)