Λίγα λόγια για τον καιρό μέχρι και το τέλος της εβδομάδας: Επανέρχονται οι μεσημβρινές αστάθειες - Ψυχρή λίμνη το Σαββατοκύριακο φέρνει βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

0

 

Μετά από μία σχετικά μεγάλη περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και γενικά βελτιωμένο καιρό σε μεγάλο μέρος της χώρας, το σκηνικό του καιρού μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να παρουσιάσει σταδιακή μεταβολή, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο, ψυχρή λίμνη θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας αλλά και βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός σήμερα Πέμπτη, περιμένουμε να είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένος για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Αν. Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς επίσης και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου όπου ήδη αυτή την ώρα σημειώνονται βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες. Θερμοκρασιακά, ο υδράργυρος αναμένεται να αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με σταδιακή εξασθένηση στα ηπειρωτικά από τις απογευματινές - βραδινές ώρες.

Αύριο Παρασκευή, τώρα, ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται να παραμένει γενικά βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ τοπικές βροχές αλλά και μεμονωμένες καταιγίδες να σημειώνονται κατά τις μεσημεριανές - απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα με αυτά της Πέμπτης, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι στο ανατολικό και νοτιοανατολικό αιγαίο, με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει ακόμα και τα 7 Μποφόρ.

Τέλος, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο καιρός περιμένουμε να παρουσιάσει μια πιο σημαντική αλλαγή, με βροχές αλλά και τοπικές καταιγίδες (κυρίως κατά τη διάρκεια της Κυριακής), ενώ παράλληλα σημαντική πτώση φαίνεται πως θα παρουσιάσει τοπικά ο υδράργυρος.

Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το ΕΚΠΑ

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)