Σημαντική μεταβολή του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα αύριο Κυριακή - Που αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες

0

 

Μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα καλοκαιρίας για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, ο καιρός τις επόμενες ώρες αναμένεται να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία να μιλούν για βροχές, τοπικές καταιγίδες, αλλά και για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας στο σύνολο της χώρας. Παράλληλα οι βοριάδες στα πελάγη αναμένεται να παραμένουν ενισχυμένοι, ενώ η Αφρικανική σκόνη που πρόσφατα μας είχε αποχαιρετήσει, θα ''γλύφει'' και πάλι περιοχές της δυτικής και νότιας νησιωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Κυριακή, στη Θράκη καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου περιμένουμε κατά βάση λίγες νεφώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα αντιθέτως, ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες κατά διαστήματα, οι οποίες θα εκδηλώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, από τις προμεσημβρινές ώρες στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φαινόμενα από το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα φτάνοντας στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τους 23 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, το σκηνικό του καιρού στο νομό περιμένουμε να είναι συννεφιασμένο, με πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών φαινομένων κατά τις πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία σε πτώση, δεν θα ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, κατά βάση ήπιοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4 με 5 Μποφόρ.



Επιμέλεια άρθρου: 
Δ. Ντόβας, Προγνώστης καιρού με πιστοποίηση από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)