Με θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας ξεκινάει η νέα εβδομάδα - Ριπές μέχρι και 9 Μποφόρ αύριο στη χώρα

1

Με αρκετά υψηλές θερμοκρασίες αλλά και ηλιοφάνεια κύλησε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ εδώ και λίγες ώρες το σκηνικό του καιρού μοιάζει να έχει αλλάξει, με τοπικές βροχές αλλά και καταιγίδες να έχουν σημειωθεί στα βορειοανατολικά της χώρας και με τους ανέμους να έχουν ενισχυθεί σημαντικά κυρίως στη Κεντρική και Νότια χώρα. Παρακάτω θα δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί ο καιρός τις πρώτες μέρες της νέας εβδομάδας, καθώς σύμφωνα με όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία περιμένουμε να παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση, με τοπικά φαινόμενα, μικρή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και θυελλώδεις βοριάδες εντάσεως μέχρι και 9 Μποφόρ.

Πιο αναλυτικά,

Για αύριο Δευτέρα 08/04/2024:
Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που περιμένουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 Μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά ακόμα και 8 με 9 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα ανατολικά, φτάνοντας τους 22 με 24 και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειοι - βορειοανατολικοί θα πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 4 με 6 και στα Ανατολικά ακόμα και τα 7 Μποφόρ.



Για τη Τρίτη 09/04/2024:
Γενικά αίθριος προβλέπεται να είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών μέχρι το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως και 7 Μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει εκ νέου μικρή άνοδο φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά μας τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό δεν περιμένουμε να παρουσιάσει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή, καθώς θα παραμένει βελτιωμένο με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι βόρειοι, θα παραμένουν ενισχυμένοι, με ένταση που  θα φτάνει τοπικά ακόμα και τα 5 με 6 Μποφόρ.

Χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού φαίνεται πως θα φτάσουμε τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων. 

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου