Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και αρκετή ηλιοφάνεια θα πλησιάσουμε το τέλος της εβδομάδας - Που θα παραμείνουν ενισχυμένοι οι νοτιάδες

0

 

Αίθριος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, ενώ έντονες θα είναι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες, αφού οι βοριάδες θα πνέουν ενισχυμένοι με ισχυρή έως και θυελλώδης ένταση και η θερμοκρασία θα παραμένει σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. 

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 10/04/2024:  
Γενικά ηλιοφάνεια θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα Δυτικά ίσως υπάρξουν κάποιες αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μπορεί να σημειωθούν κάποιοι μεμονωμένοι όμβροι μικρής διάρκειας στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Δ-ΝΔ 2 με 3 και στα Νότια 4 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 5 έως 24°C, στα Κεντρικά από 8 έως 25 και στα Νότια από 7 έως 26 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα φτάσει τους 19 με 21 βαθμούς και νοτιότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τους 22 με 23°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Τετάρτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, αρχικά βόρειοι και από το μεσημέρι στα κεντρικά και τα νότια το του νομού νότιοι - νοτιοδυτικοί, θα παρουσιάσουν εξασθένηση, πνέοντας με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ.


Για Πέμπτη 07/04/2024:
Στο ίδιο μοτίβο θα κυλήσει ο καιρός και την Πέμπτη, αφού θα κυριαρχεί ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα Δυτικά και Νότια.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν μικρή ενίσχυση και θα πνέουν Βόρειοι 6 με 7 αγγίζοντας οι ριπές τοπικά ακόμη και τα 8 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 1 με 2 Μποφόρ που από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Βόρειους πνέοντας 3 με 4 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, η ελάχιστη δεν φαίνεται να πέφτει κάτω από τους 7 με 8 βαθμούς, καθώς η μέγιστη στα Βόρεια ηπειρωτικά θα αγγίξει περίπου τους 24 με 25°C, στα Κεντρικά τους 26 με 27, ενώ στα Νότια και Ανατολικά θα πέσει λιγάκι αφού δεν θα ξεπεράσει τους 23 με 24 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου και του Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου(Κρήτη, Δωδεκάνησα) η μέγιστη θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες, τις Σποράδες και του Βορείου Αιγαίου δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 18 με 20°C, λόγω του ισχυρού βορείου ρεύματος.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Πέμπτη, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι με ένταση που θα φτάνει τα 3 με 5 και ίσως τοπικά τα 6 Μποφόρ.


Έτσι θα συνεχίσει να είναι το σκηνικό του καιρού και την υπόλοιπη εβδομάδα, με εξαίρεση μόνο το Σάββατο που ίσως εκδηλωθούν κάποιες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες στη Θράκη και την Αν. Μακεδονία τις μεσημβρινές ώρες, αλλά κατά βάση τον κυρίαρχο λόγο του καιρού θα τον έχει η ηλιοφάνεια, οι υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά και τα ισχυρά μελτέμια στο Αιγαίο πέλαγος. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνατε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων. 

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας , Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)