Επιστροφή της σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες μέχρι και το τέλος της εβδομάδας - Έως και 6 Μποφόρ οι βοριάδες στο Αιγαίο

0

Με αρκετή ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες κυλάει σήμερα ο καιρός για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ παράλληλα οι βοριάδες πνέουν τοπικά ενισχυμένοι στο Αιγαίο και τα Ανατολικά Ηπειρωτικά με ριπές που αγγίζουν ακόμα και τα 6-7 Μποφόρ. Παρακάτω θα δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία όλα δείχνουν πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν, ενώ η Αφρικανική σκόνη θα επιστρέψει, επηρεάζοντας με μικρές έως και μέτριες συγκεντρώσεις αρκετές περιοχές της Ανατολικής κυρίως χώρας.

Πιο αναλυτικά,

Αύριο Παρασκευή, ο καιρός περιμένουμε να είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες θα ευνοούν τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης η οποία θα παρατηρείται με χαμηλές έως και μέτριες συγκεντρώσεις σε αρκετές περιοχές της Ανατολικής, κυρίως, χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 8 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα καθώς θα φτάνει στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία τους 29, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς .

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Παρασκευή, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένο, με ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι, με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 και ίσως τοπικά τα 7 Μποφόρ.


Το Σάββατο, ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στη Μακεδονία και τη Θράκη, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 29 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Το Σάββατο, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια απ' άκρη σ' άκρη. Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι με ένταση που θα φτάνει τα 3 με 5 Μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)