Πιθανή επιστροφή του χειμώνα στη καρδιά της άνοιξης - Πότε και τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία

1

 

Με τον καιρό το τελευταίο διάστημα να θυμίζει καλοκαίρι και τις θερμοκρασίες να έχουν σκαρφαλώσει ακόμα και απ' τον Μάρτιο στους 30 βαθμούς Κελσίου, είναι πλέον λογικό να πιστεύουμε πως ο φετινός χειμώνας, ένας χειμώνας που μόνο χειμώνα δεν θύμιζε, έφτασε οριστικά στο τέλος του.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα στοιχεία τις τελευταίες ημέρες που μας δείχνουν ότι ο χειμώνας δεν έχει πει ακόμα τη τελευταία του λέξη, καθώς μετά από ένα μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, δεν αποκλείεται να επιστρέψει ξανά και μάλιστα δυναμικά, έστω και για λίγο.

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεχίσει να ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με αυτό των τελευταίων ημέρων, όμως όπως δείχνουν όλα τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τα μέσα - τέλη της επόμενης εβδομάδας η χώρα μας (όπως και μεγάλο μέρος της Ευρώπης) δεν αποκλείεται να μπει σε ένα αρκετά πιο ψυχρό διάστημα, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βόρειας και Δυτικής Ελλάδας.

Όπως και είναι λογικό, το διάστημα αυτό δεν φαίνεται να διαρκεί για περισσότερο από πέντε περίπου ημέρες, ωστόσο είναι άξιο αναφοράς ότι δεν αποκλείεται από τα 30αρια να βρεθούμε ξαφνικά σε μονοψήφιες τιμές στη καρδιά της άνοιξης.

Παρακάτω ακολουθούν τρεις προγνωστικοί χάρτες από το Αμερικανικό μοντέλο καιρού GFS που μας δείχνουν τις ψυχρές αέριες μάζες να εισέρχονται στη χώρα μας:


Φυσικά, επειδή οι πιθανές ημερομηνίες της κατάβασης ψυχρότερων αερίων μαζών είναι σε ένα αρκετά μακρινό διάστημα, οι πιθανότητες επαλήθευσης παραμένουν σχετικά μικρές. Εμείς ωστόσο θα παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη και θα σας ενημερώνουμε για όλα τα νεότερα.

Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου