Με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο στη χώρα - Ενισχυμένοι οι βοριάδες στο Αιγαίο το Σάββατο

0

Με ηλιόλουστες συνθήκες θα κυλήσει ο καιρός και αυτό το Σαββατοκύριακο σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ ενισχυμένοι θα παραμείνουν οι Βοριάδες στο Αιγαίο με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να ευνοούν δυστυχώς τις συνθήκες για εκδήλωση πυρκαγιών. 

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Σάββατο 13/04/2024:  
Γενικά ηλιοφάνεια θα επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ στα Βόρεια θα υπάρξουν πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν και μπορεί να σημειωθούν τοπικά ασθενείς βροχές στα ορεινά της Μακεδονίας και ίσως μεμωνομένες καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με μικρή διάρκεια. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί στο Βόρειο πέλαγος, ενώ στο υπόλοιπο θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα είναι ΒΔ 3 με 4 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, σε υψηλότερες για την εποχή τιμές, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 07 έως 26 και τοπικά 27°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια θα κυμανθεί από 09 έως 29 καθώς δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίξει ακόμη και τους 30 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 24 με 26 βαθμούς, ενώ στου Αιγαίου, λόγω του βορείου ρεύματος, δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 21 και νοτιότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα τους 22 με 24°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Σάββατο, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια απ' άκρη σ' άκρη. Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν τοπικά ενισχυμένοι με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ.


Για Κυριακή 14/04/2024:
Αίθριος θα είναι ο καιρός καθ´ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ λίγες νεφώσεις ίσως αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Βορειοανατολικά.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί στο Βόρειο πέλαγος, ενώ στο υπόλοιπο θα συνεχίσουν να πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα ΝΑ οι ριπές θα αγγίξουν ακόμη και τα 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Στο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 9 έως 26 και τοπικά 27°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια θα κυμανθεί από 9 έως 29 καθώς δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίξει πάλι ακόμη και τους 30 βαθμούς. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 23 με 25 βαθμούς, ενώ στου Αιγαίου, λόγω του βορείου ρεύματος, δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22, καθώς νοτιότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 25 με 27°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Κυριακή, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να είναι βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις, ελαφρώς εξασθενημένοι, με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 3 με 5 Μποφόρ.


Μπαίνοντας στην επόμενη εβδομάδα, ενώ φαίνεται πως θα παραμείνουν οι καλοκαιρινές συνθήκες και τη Δευτέρα με τους βοριάδες να εξασθενούν και τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμη και πάνω από τους 30 βαθμούς, από την Τρίτη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι άνεμοι θα στραφούν σε Νότιους μεταφέροντας Αφρικανική σκόνη, καθώς θα υπάρξει γενικά βαθμιαία μεταβολή του καιρού από τα μέσα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνατε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων. 


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)