Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Με καλοκαιρινή διάθεση η Δευτέρα, σκόνη και βροχές από τη Τρίτη με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας

0

Η νέα εβδομάδα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει με καλοκαιρινές συνθήκες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, από την Τρίτη περιμένουμε να μας δείξει ένα άλλο πρόσωπο, καθώς μεταβολή του καιρού θα φέρει νοτιάδες Νοτιάδες και βροχές στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ παράλληλα δεν θα λείψουν και οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην Ατμόσφαιρα.

Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Δευτέρα 15/04/2024:  
Γενικά ηλιοφάνεια θα επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αραιές νεφώσεις αναμένεται να αναπτυχθούν προς τις απογευματινές ώρες αρχικά στα Δυτικά και από το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. 
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 Μποφόρ και στα Νοτιοανατολικά ΒΔ 4 με 5, ενώ στο Ιόνιο θα είναι επίσης μεταβλητοί ασθενείς 1 με 2 Μποφόρ. 
Η θερμοκρασία, σε υψηλότερες για την εποχή τιμές, θα κυμανθεί στα Βόρεια ηπειρωτικά περίπου από 9 έως 27°C, ενώ στα Κεντρικά και Νότια θα κυμανθεί από 10 έως 32 και τοπικά ακόμη και 33 βαθμούς κυρίως στους κάμπους. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 23 με 25°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Αύριο Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού στο νομό αναμένεται να παραμένει βελτιωμένο, με αρκετή ηλιοφάνεια απ' άκρη σ' άκρη. Η θερμοκρασία χωρίς να παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερη μεταβολή, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι και από το μεσημέρι νότιοι - νοτιοδυτικοί, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 2 με 4 Μποφόρ.


Για Τρίτη 16/04/2024:
Η μέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι βαθμιαία θα πυκνώνουν και θα δώσουν βροχές ασθενείς έντασης στα Δυτικά και Βόρεια, οι οποίες θα εκδηλωθούν αρχικά από το απόγευμα στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά και από το βράδυ στην Μακεδονία και τη Χαλκιδική. Δεν αποκλείεται επίσης να σημειωθούν και κάποιο τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Πελοποννήσου κατά τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα στραφούν σε Νότιους πνέοντας 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Ν-ΝΔ 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ ευνοώντας οι συνθήκες και τη μεταφορά Αφρικανικής σκόνης.
Η θερμοκρασία, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, αφού η ελάχιστη δεν φαίνεται να πέφτει σε μονοψήφια τιμή και η μέγιστη να σκαρφαλώνει για ακόμη μία μέρα στους 29 με 30 και τοπικά 31°C, κυρίως στους κάμπους. Στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου η μέγιστη θα αγγίξει τους 21 με 23 βαθμούς, καθώς νοτιότερα στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 24 με 25°C.

Για τη περιοχή της Αττικής:
Τη Τρίτη στην Αττική περιμένουμε τοπικά αυξημένες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι νότιοι, θα πνέουν  με ένταση που θα φτάνει τα 4 με 5 Μποφόρ.


Από την Τετάρτη, το σκηνικό του καιρού θα είναι σε γενικές γραμμές άστατο, αφού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία περιμένουμε επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τις μεσημεριανές ώρες στα Δυτικά και Βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα ηλιοφάνειας. Σημαντικό επίσης χαρακτηριστικό θα είναι οι Νότιας διεύθυνσης άνεμοι που θα ενισχυθούν και θα μεταφέρουν υψηλές συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης, ενώ παράλληλα ο υδράργυρος θα παρουσιάσει μικρή πτώση σε όλη τη χώρα.

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για τη χώρα μας. Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη αναλυτική ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων. 


Επιμέλεια άρθρου: Δ. Ντόβας, Μ. Τζανακάκης

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)