Κύμα κακοκαιρίας express θα επηρεάσει την Αττική τις επόμενες ώρες - Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

1

 


Με αρκετή ηλιοφάνεια αλλά και λίγες παροδικές νεφώσεις ξεκίνησε η νέα εβδομάδα για την περιοχή της Αττικής, ενώ πτώση παρουσίασε σήμερα Τρίτη ο υδράργυρος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει τοπικά τους 24-25 βαθμούς Κελσίου. Πάμε να δούμε πως αναμένεται να εξελιχθεί το σκηνικό του καιρού τις αμέσως επόμενες ώρες αλλά και ημέρες, αφού σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, όλα δείχνουν πως το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από το τις πρωινές ώρες περιοχές της δυτικής Ελλάδας, θα επηρεάσει για πολύ μικρό χρονικό διάστημα ακόμα και την περιοχή της Αττικής.

Αναλυτικά...

Τετάρτη (18/10/2023)
Από νωρίς τα ξημερώματα της Τετάρτης φαίνεται πως θα αρχίσουν να παρατηρούνται τα πρώτα τοπικά φαινόμενα στην Αττική. Τα όποια φαινόμενα αναμένεται να έχουν μικρή ένταση και διάρκεια, ενώ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται να έχουν περιοριστεί και εξασθενήσει. Κατά τη διάρκεια της ημέρας περιμένουμε γενικά νεφώσεις με τοπικά διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται η εκδήλωση τοπικών ασθενών -κατά βάση- φαινομένων κυρίως στις βόρειες και δυτικές περιοχές του νομού. Βελτίωση του καιρού περιμένουμε από αργά το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία σε περεταίρω πτώση αναμένεται να μην ξεπερνάει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 21-22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι φαίνεται πως θα πνέουν γενικά εξασθενημένοι, μεταβλητής διεύθυνσης, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-5 Μποφόρ.

Πέμπτη (19/10/2023)
Βελτιωμένο αναμένεται να είναι το καιρικό σκηνικό την Πέμπτη στην Αττική, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο φαίνεται πως θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 22-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι μεταβλητής διεύθυνσης άνεμοι θα πνέουν γενικά εξασθενημένοι, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 2-4 Μποφόρ.

Με βελτιωμένο καιρό φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και στο Σαββατοκύριακο, με την θερμοκρασία παράλληλα να παρουσιάζει περαιτέρω άνοδο.

Επιμέλεια πρόγνωσης Αττικής: Δημήτρης Ντόβας 


> Πανελλαδική πρόγνωση από τον Μιχάλη Τζανακάκη:

1)Βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη
2)Μέτριοι-Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο 
3)Πτώση της θερμοκρασίας αύριο-Άνοδος από Πέμπτη

Άστατος είναι ο καιρός αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας πλην της Θράκης, της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς(συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) όπου εκεί αναμένεται να βρέξει από αργά το βράδυ-ξημερώματα Τετάρτης. Το κύμα κακοκαιρίας φαίνεται ότι μέχρι αύριο θα έχει μετατοπιστεί νοτιοανατολικότερα με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται πιο διάσπαρτα σε κεντρικά και νότια τμήματα της Ελλάδας, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα από την Πέμπτη το πρωί.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

Για αύριο Τετάρτη 18/10/2023:
Παροδικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αύριο Τετάρτη σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο, ενώ τα φαινόμενα αυτά θα εντοπίζονται πιο έντονα σε Σποράδες, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Χαλκιδική, τη Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες. Από κει και έπειτα θα μετατοπιστούν νοτιοανατολικότερα επηρεάζοντας πιο εξασθενημένα την Εύβοια, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και την Ανατολική Πελοπόννησο, ενώ ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη έως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα αυτά θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ αναμένεται να εξασθενήσουν και να σταματήσουν τελείως από αργά το βράδυ προς τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι αρχικά ΒΑ στο Βόρειο Πέλαγος και Δυτικοί στο Νότιο πνέοντας 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ, ενώ αργότερα θα στραφούν Βόρειοι με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔ 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ.
Η υδράργυρος θα παρουσιάσει πτώση ως προς τις μέγιστες κυρίως στα βόρεια και θα κυμανθεί από 08 έως 19°C, στα κεντρικά από 11 έως 23 και τοπικά 24°C, ενώ στα νότια από 11 έως 27°C. Στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 21 με 22°C, λόγω του βοριά που θα κυριαρχεί στο πέλαγος.

Για Πέμπτη 19/10/2023:
Βελτιωμένος φαίνεται πως θα είναι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με εξαίρεση κάποια τμήματα της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης όπου εκεί ίσως υπάρξει πιθανότητα για τοπικές ασθενείς βροχές, οι οποίες θα σταματήσουν τελείως από τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις, οι οποίες σύντομα θα διαλυθούν και θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μέτριας έντασης Νότιοι 3 με 4 και τοπικά 5 Μποφόρ.
Η θερμοκρασία ξανά σε άνοδο, θα κυμανθεί στα βόρεια από 09 έως 21°C,  στα κεντρικά από 11 έως 24°C και στα νότια από 12 έως 26 και τοπικά 27°C.

Καλός θα είναι ο καιρός από πλευράς φαινομένων και την Παρασκευή με λίγες μόνο νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι έντονοι νότιοι άνεμοι στα πελάγη μας ανεβάζοντας κι´ άλλο την θερμοκρασία. 

Αυτή ήταν η πρόγνωση του καιρού για την υπόλοιπη εβδομάδα. Μείνετε συντονισμένοι για την ενημέρωση των καιρικών εξελίξεων που θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες…για να είμαστε παντός καιρού.

Με εκτίμηση,
Μιχάλης Τζανακάκης


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου