Πανελλαδική πρόγνωση: Με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα - Τοπικές βροχές σήμερα Σάββατο

0

 

Βελτιωμένος παρουσιάζεται ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση ορισμένα τμήματα της Κρήτης που δέχονταν μέχρι και αργά το απόγευμα λίγες ασθενείς βροχοπτώσεις.  Σχεδόν το ίδιο σκηνικό αναμένεται να ακολουθήσει και το Σαββατοκύριακο με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο Πέλαγος και κάποιες τοπικές βροχοπτώσεις στην Κρήτη, τα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά της χώρας μας. Πάμε να δούμε αναλυτικά:

Για σήμερα Σάββατο 9/8/2023 πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένεται να αυξηθούν στα ανατολικά προσήνεμα της χώρας, οι οποίες ίσως δώσουν βροχοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα σε Εύβοια, Σποράδες, Στερεά Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και κάποιοι όμβροι σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία όπου και θα σταματήσουν τις απογευματινές ώρες. Επιπλέον αναμένονται βροχές με πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων κυρίως στα γύρω ορεινά της Κρήτης, οι οποίες θα σταματήσουν αργά το βράδυ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω στα πελάγη μας όπου στο Αιγαίο θα πνέουν Β-ΒΑ διεύθυνσης εντάσεως 7 με 8 και τοπικά 9 Beaufort κυρίως στο κεντρικό και νότιο πέλαγος, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΑ εντάσεως 4 με 5 και τοπικά 6 Beaufort.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, αφού στα νότια θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 14 έως 28 βαθμούς. Στις Κυκλάδες η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, λόγω του ενισχυμένου βοριά, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα η μέγιστη τιμή δε θα ξεπερνάει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Για Κυριακή 10/9/2023 γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός σχεδόν σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη και την Κρήτη όπου προς τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες ίσως δώσουν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές στα γύρω ορεινά μέχρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα διατηρηθούν με την ίδια ένταση στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, αφού θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Αυτή ήταν η πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο...για να είμαστε παντός καιρού

Με εκτίμηση,                                                                                                                                  Τζανακάκης Μιχαήλ

Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)