Πανελλαδική πρόγνωση: Ενισχυμένοι οι άνεμοι στο Αιγαίο και τη νέα εβδομάδα - Σταδιακή εξασθένηση από τα μέσα - Βροχές και καταιγίδες στα νότια νησιωτικά τμήματα τη Δευτέρα

0

 


Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι και τη νέα εβδομάδα, αφού θα συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί κυρίως στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, ενώ αναμένεται μικρή εξασθένηση από Τρίτη εκτός απ’ τα νοτιοανατολικά τμήματα του πελάγους που ακόμα θα πνέουν με την ίδια ένταση. Πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες μικρής έντασης στη νότια νησιωτική χώρα με την θερμοκρασία να διατηρείται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Δευτέρα 11/9/2023 αίθριος αναμένεται ο καιρός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα με εξαίρεση την Εύβοια και την νότια νησιωτική χώρα όπου θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, οι οποίες ίσως δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές στη Κρήτη, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων στα Δωδεκάνησα όπως σε Κω, Ρόδο και Κάρπαθο απ’ τις προμεσημβρινές ώρες όπου το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι 7 με 8 και τοπικά 9 Beaufort κυρίως στο κεντρικό και νότιο πέλαγος, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν Β-ΒΔ μέτριοι έως ισχυροί φτάνοντας τα 4 με 5 και τοπικά 6 Beaufort στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα νότια από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 14 έως 25 βαθμούς. Στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου και τις Κυκλάδες ο υδράργυρος δε θα ξεπερνά τους 25 βαθμούς λόγω του ενισχυμένου βοριά, ενώ στα Δωδεκάνησα και το Ιόνιο θα φτάσει τους 28 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου.


Για Τρίτη 12/9/2023 αίθριος θα είναι ο καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας με εξαίρεση τη Κρήτη που ίσως να αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις χωρίς να δώσουν κάτι αξιόλογο από πλευράς φαινομένων.

Μικρή εξασθένηση θα παρουσιάσει ο άνεμος στο Αιγαίο απ’ το μεσημέρι και μετά, αφού θα πνέει από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νότια 7 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 Beaufort.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, στα νότια θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια από 15 έως 27 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νησιωτικά δε θα αλλάξει σημαντικά.


Για την υπόλοιπη εβδομάδα περεταίρω εξασθένηση αναμένεται να έχει ο άνεμος στο Αιγαίο Πέλαγος από Τετάρτη, αφού θα μειωθεί στα 3 με 5 και τοπικά 6 Beaufort, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί πάλι απ’ τα τέλη της εβδομάδας μέσα στο Σαββατοκύριακο. Στο Ιόνιο θα πνέουν Δ-ΒΔ μέτριας έντασης 3 με 4 Beaufort. Επιπλέον, την Πέμπτη και την Παρασκευή ίσως αναπτυχθούν κάποιες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που μπορεί να δώσουν τοπικές ασθενείς βροχές ή και καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στα ορεινά. Στα υπόλοιπα αναμένεται γενικά αίθριος με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πάλι άνοδο, αφού στα μέσα της εβδομάδας ίσως αγγίξει τοπικά και τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή ήταν η πρόγνωση καιρού για τη νέα εβδομάδα… για να είμαστε παντός καιρού.


Με εκτίμηση,

Τζανακάκης Μιχάλης


Ο καιρός στην Αττική σήμερα:

Σήμερα Δευτέρα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά αίθριος στο σύνολο του νομού καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με αυτά των τελευταίων ημερών, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 27-28 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι, βόρειας διεύθυνσης, θα παραμένουν ενισχυμένοι (κυρίως σε όλα τα ανατολικά παράλια), με ένταση που δεν αποκλείεται να φτάνει τα 6-7 ίσως και 8 Μποφόρ.


Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)