Συναγερμός για την κακοκαιρία Daniel: Μηνύματα από το 112 και φόβοι για πλημμύρες - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική

0

 

 Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές ενόψει της κακοκαιρίας ονόματι Daniel, με έντονο φόβο για πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές. Σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, η κακοκαιρία που ήδη σφυροκοπά τη χώρα, δείχνει να έχει σημαντική δυναμική αλλά και διάρκεια, με τα όποια φαινόμενα να διαρκούν μέχρι τουλάχιστον και τη Πέμπτη. Βασικά χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο αλλά και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να μην ξεπερνάει ακόμα και τους 20 βαθμούς κελσίου. 

Αναλυτικά ο καιρός για την Αττική:

  Αύριο Τρίτη περιμένουμε η μέρα να ξεκινήσει με αρκετές νεφώσεις για το μεγαλύτερο μέρος του νομού. Οι νεφώσεις μέχρι και  νωρίς το μεσημέρι θα έχουν πυκνώσει, ενώ σταδιακά οι πρώτες καταιγίδες θα ξεκινήσουν να επηρεάζουν το σύνολό του. Τα φαινόμενα θα παρουσιάζονται εντονότερα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ ανησυχία παρουσιάζεται και για τις πυρόπληκτες περιοχές γύρω από την Πάρνηθα. Πρόσκαιρη εξασθένηση περιμένουμε από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, με τον υδράργυρο εντός του λεκανοπεδίου να μην ξεπερνάει τους 27 - 28 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι μεταβλητοί, θα πνέουν τοπικά ισχυροί, με ένταση που δεν αποκλείεται να ξεπερνάει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

   Την Τετάρτη το σκηνικό του καιρού αναμένεται να είναι βροχερό για το σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα θα παρουσιάζονται εντονότερα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, ενώ κατά τις πρωινές ώρες της ημέρας οι καταιγίδες (μέτριας κυρίως έντασης) αναμένεται να είναι γενικευμένες. Σε παρόμοια επίπεδα η θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνούν τοπικά μέσα στο λεκανοπέδιο τους 26-27 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση που θα φτάνει τοπικά τα 5-6 μποφόρ.

    Με τοπικά φαινόμενα και ισχυρούς ανέμους φαίνεται πως θα φτάσουμε μέχρι και τη Πέμπτη, με τις θερμοκρασίες τοπικά να παρουσιάζουν σταδιακή άνοδο. Η βελτίωση του καιρού αναμένεται να είναι αισθητή από τη Παρασκευή και μετά.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη πρόγνωσης επικινδυνότητας φαινομένων ή βρείτε την αναλυτική πανελλαδική πρόγνωση στην σελίδα μας στο instagram.



Όλες οι καιρικές εξελίξεις βρίσκονται εδώ! Βρείτε αναλυτικά όλες τις προγνώσεις μας μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από το instagram @weatherforattica.gr.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)