Ο καιρός της εβδομάδας: Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρό μελτέμι (Αναλυτική πρόγνωση)

0

 


   Με αρκετά υψηλό δείκτη δυσφορίας, υγρασία αλλά και ήπιους ανέμους πέρασε το Σαββατοκύριακο για την Αττική, χωρίς, ωστόσο, να έχει επηρεαστεί καθόλου (όπως και αναμενόταν άλλωστε) από την τελευταία κακοκαιρία που έφερε βροχές και καταιγίδες στο δυτικό τμήμα της χώρας. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης, πως τοπικά δεν είχαμε μόνο φαινόμενα, αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, πράγμα που σε ορεινές περιοχές κατάφερε να φέρει χειμερινές τιμές κοντά στους 10 βαθμούς κελσίου.

   Σημαντική εξασθένηση του συγκεκριμένου κύματος έχουμε ήδη αρχίσει να παρατηρούμε, ενώ πάμε να δούμε σε αυτό το σημείο, πως αναμένεται να κυλήσει ο καιρός στην Αττική τη νέα εβδομάδα.

   Αρχικά, αύριο Δευτέρα, ο καιρός στο σύνολο του νομού αναμένεται αίθριος. Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα -με αυτά των τελευταίων ημερών- δεν φαίνεται να ξεπερνάει εντός του λεκανοπεδίου τους 33-34 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 4-5 μποφόρ.

    Από τη Τρίτη μέχρι και τη Πέμπτη (τουλάχιστον), ο καιρός θα παραμένει αίθριος, ωστόσο θα παρατηρήσουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και σημαντική ενίσχυση των βοριάδων οι οποίοι δεν αποκλείεται τοπικά να αγγίζουν ακόμα και τα 7-8 μποφόρ. Αυτό θα αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιάς, όποτε θα πρέπει να είμαστε όλοι μας προσεκτικοί.

    Πιο συγκεκριμένα, οι μέγιστες θερμοκρασίες, αυτό το διάστημα, θα πέσουν στους 32 - 33 βαθμούς κελσίου για το κέντρο της πόλης, ενώ σε παραθαλάσσιες περιοχές δεν θα είναι έκπληξη να δούμε μέγιστες τιμές κάτω των 30 βαθμών κελσίου. Οι άνεμοι (κατά κύριο λόγο Β-ΒΑ) θα φτάνουν τοπικά (κυρίως στα ανατολικά παράκτια) τα 6-7 (ίσως τοπικά και 8) μποφόρ.

    Από τη Παρασκευή μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία θέλουν νέα σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)