Ο καιρός τη νέα εβδομάδα: Βελτιωμένο καιρικό σκηνικό στο σύνολο του νομού - Έρχεται σημαντική άνοδος θερμοκρασίας

0


   Με αρκετή ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που έφταναν τοπικά τους 33-34 βαθμούς κελσίου ξεκίνησε η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου για την Αττική, με τις νεφώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους από νωρίς το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Ας δούμε αναλυτικά την εξέλιξη του καιρού για τις επόμενες ημέρες, μιας και όλα τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως θα επικρατήσει καλοκαιρία αλλά και σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από τα μέσα της εβδομάδας και μετά.

    Αύριο Τρίτη, ο καιρός περιμένουμε να είναι αρκετά βελτιωμένος για το σύνολο του νομού, με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει να παρουσιάζει σταδιακή άνοδο, με τον υδράργυρο τοπικά εντός του λεκανοπεδίου να φτάνει τους 34-35 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.

    Τη Τετάρτη ο καιρός στην Αττική θα είναι γενικά αίθριος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο, θα φτάνει τοπικά εντός του λεκανοπεδίου τους 35-36 βαθμούς κελσίου, ενώ οι οι άνεμοι θα πνέουν -κατά κύριο λόγο- από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση που δεν θα ξεπερνάει τοπικά τα 3-4 μποφόρ.΄

    Γενικά βελτιωμένος αναμένεται να είναι ο καιρός μέχρι και τα τέλη της εβδομάδας με αρκετή ηλιοφάνεια και αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που ενδεχομένως να φτάνουν τοπικά ακόμα και τους 37-38 βαθμούς κελσίου. Κάτι που αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο είναι πως η ένταση των ανέμων αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά από τη Πέμπτη, κάτι που σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, θα αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Όλα τα καιρικά νέα βρίσκονται εδώ! Βρείτε μας και στα social για πλούσιο καιρικό περιεχόμενο.

Μείνετε συντονισμένοι!

Weather For Attica

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου (0)